Geox.

De Italiaanse ondernemer Mario Moretti Polegato werd erop voorbereid om de familiewijnhandel over te nemen toen zijn leven plotseling een andere richting insloeg. Nadat hij in de jaren ’90 een industrieconferentie in Nevada bij had gewoond, ging Polegato een stuk wandelen in de woestijn. Zijn voeten werden tijdens de lange trektocht zo onaangenaam heet dat hij zijn Zwitserse zakmes gebruikte om gaten in de zolen te snijden. Die actie inspireerde hem om een schoenenlijn te ontwerpen die zowel ademend als waterdicht was. Hij patenteerde het idee en nadat hij door meerdere schoenfabrikanten werd afgewezen richtte hij in 1995 het merk Geox op. Vandaag de dag is Geox een internationaal bedrijf met 1300 winkels over de hele wereld.

De Wetenschap van schoenen

Met het hoofdkantoor in Montebelluna, Italië, heeft Geox een wetenschappelijke benadering van de productie van comfortabel, functioneel en stijlvol schoeisel. De uitgebreide onderzoeks- en ontwerpafdelingen van het bedrijf omvatten onder andere scheikundigen en ingenieurs die uitgebreidde studies doen op het gebied van transpiratie en beweging. Het is dan niet de meest charmante aanpak van schoenenontwerp, maar het resultaat is schoeisel met een uitzonderlijk ademend vermogen, zelfs in de bruutste omstandigheden.

Verschillende types waterdichte technologiën worden gebruikt in verschillende lijnen. De Rubber Sole-lijn bijvoorbeeld is volledig immuun voor binnendringend water. De populaire Amphibiox-collectie daarentegen bevat een beoordelingssysteem waarmee je zelf kunt kiezen hoeveel waterdichtheid en hoeveel ademend vermogen je nodig hebt voor een specifieke toepassing. De Nebula-lijn van het bedrijf bevat extra grote zooldoorboringen, gecombineerd met het bedrijfsexclusieve micro-poreuze membraan om uitmuntende prestaties te kunnen leveren.

Modieuze stijlen voor mannen, vrouwen en kinderen

Van ruige sneakers voor mannen tot gezellige leren sandalen voor vrouwen, Geox biedt een uitgebreid assortiment schoeisel voor iedere gelegenheid. Alle schoenen van het merk zijn gemaakt met gebruik van één of meer van de gepatenteerde technologieën van het bedrijf. Of het nu het gepatenteerde gewatteerde voetbedden of waterbestendige zolen zijn, de schoenen zijn trendy en stijlvol. Geox breidt zijn technologieën ook uit tot de kledinglijnen die worden geproduceerd. De Blugeox-spijkerstoflijn bijvoorbeeld bevat (spijker)broeken die ontworpen zijn voor optimaal comfort en ademend vermogen. Jassen met het zogenaamde Apparel Breathing System hebben een “ademstrip” die ervoor zorgt dat je zowel warm als droog blijft.

Nieuwe richtingen voor Geox

Nadat het bedrijf een aantal van de kledinglijnen heeft moet stopzetten als gevolg van de recente economische crisis heeft Geox aangekondigd dat het bedrijf de vrouwenschoeisel-lijnen zal gaan uitbreiden met een sterkere focus op een urban stijl. Eigenaar Polegato benadrukt echter dat het hoofddoel van het bedrijf hetzelfde blijft: het creëren van modieuze schoenen die je comfortabel kunt dragen in ieder weer.