Havaianas.

Havaianas is een Braziliaans schoenenbedrijf dat vooral bekend is voor hun kleurrijke rubberen flip flops. Ongeveer 85 procent van de 200 miljoen paar Havaianas die elk jaar verkocht worden, worden gekocht door Brazilianen, zo heeft elke man, vrouw en kind in het Zuid-Amerikaanse land een paar van deze flipflops. Het merk wordt naar meer dan 80 landen geëxporteerd omdat het een nationaal symbool is van de relaxte levensstijl van Brazilië.

Oorsprong van Havaianas

Er worden over de hele wereld al heel lang flip-flops gedragen, maar een Schot, Robert Fraser, updatete hen door modern materialen te gebruiken. In 1962 begon Fraser rubberen versies van de teenslippers te maken. Om meer nadruk te leggen op de eilandstijl werden de schoenen bekend onder de naam Havaianas, Portugees voor “Hawaïs.” Ze zijn perfect voor het warme weer en heel budgetvriendelijk, waardoor de simpele sandalen onmiddellijk in de smaak vielen.

Een Stijlevolutie

De eerste generatie Havaianas hadden een witte bovenkant met gekleurde bandjes en knoppen. Nadat het merk zag dat sommige fans de zolen omdraaiden begon het bedrijf de schoenen in meerdere kleuren te maken. Daarna kwamen er al snel tekeningen, patronen en prints op de bovenkant van de zool, en tegen het einde van de jaren ’90, waren de Havaianas veranderd van een praktische sandaal naar een must-have modeaccessoire. Vandaag worden Havaianas in elk Europees koningshuis en de bekendste celebrities gedragen.

Speciale Collecties

Havainas werkt samen met veel merken, designers en zelfs juweliers om limited editions voor te stellen en de flip-flop kunstiger te maken. Trendy looks hebben sandalen met steentjes en juwelen, metallic afwerken in sierbloemen. Kinderen kunnen voor Havaianas met hun favoriete Disneykarakters kiezen, van sprookjesprinsessen tot Mickey Mouse en de Minions. Het merk biedt ook kleurrijke collecties met espadrilles, sandalen, wedges, sneakers en regenbotten aan.

De Real Deal

Veel merken hebben gezocht naar een manier om te profiteren van de populariteit van de flip-flops maar enkel Havaianas hebben de geheime rubberen zool. Het lichte materiaal biedt zachte ondersteuning voor je voeten en omdat het harder wordt, blijft het zijn vorm behouden, ook na lange periodes. Ook al worden Havaianas overal ter wereld verkocht, ze worden nog steeds in Brazilië gemaakt zodat het merk steeds even blij, kleurrijk en modieus kan blijven.