Hurley.

Hurley, dat ondertussen onderdeel uitmaakt van de internationale corporatie Nike, is een sportmerk dat bekend staat om haar hoogwaardige surf kleding, accessoires en materiaal. Het idee om het merk op te richten kwam van surf-enthousiast Bob Hurley; het merk verkoopt surf-, skate- en snowboard kleding die zowel functioneel als modieus is. Hurley geeft mensen overal ter wereld de kans om van de zonnige cultuur te genieten die bij de Zuid-Californië lifestyle hoort.

De geschiedenis van Hurley

Bob Hurley, die in 1955 in Canada geboren werd, verhuisde toen hij nog maar 8 jaar oud was naar Orange County, Californië. Tegen de tijd dat hij 13 was, surfte hij al op verschillende stranden, over de hele kust verspreid. Toen hij 21 was begon hij met het shapen van surfboards, en al snel opende hij een winkel in Huntington Beach om deze surfboards vervolgens te verkopen. In 1983 schafte hij een licentie aan om het Australische merk Billabong in de V.S. te mogen promoten. Hurley wordt toegerekend dat hij Billabong het grootste surfmerk ter wereld heeft gemaakt.

In 1998, was de hele surf-industrie verbaasd toen Hurley vertrok bij Billabong om zijn eigen bedrijf te openen in Costa Mesa, Californië. In samenwerking met een groepje belangrijke ontwerpers, had Hurley weinig problemen bij het opbouwen van het merk. Hij bouwde snel een goede reputatie op wat betreft vernieuwende sportkleding. Doordat Hurley direct succesvol was, had Nike al snel interesse. In 2002 verkocht Hurley zijn nieuwe merk aan deze schoenengigant.

Hurley collecties

Hurley heeft uitgebreide collecties aan sportkleding voor dames en heren, variërend van wetsuits, board shorts en badkleding tot truien, houthakkersblouses en joggingbroeken. Als het op professionele kwaliteit aankomt, doet Hurley geen concessies. De materialen zijn perfect ontworpen om goed te kunnen presteren in alle weersomstandigheden. Als je van surfen, snowboarden of skaten houdt, zul je bij Hurley alles vinden om de beste te worden in jouw sport.

Een lifestyle merk

Hurley kleding, geïnspireerd door de liefde voor de zee, het zand en de zon, reflecteert de surfer style en look als geen ander. De materialen zijn functioneel, de pasvorm sluit perfect aan op het lichaam en ook in de ontwerpen is vrijheid-blijheid weer een belangrijk thema. De invloed van rockmuziek is zeker terug te zien in Hurley’s collecties, omdat het merk vaak samenwerkt met bands als Weezer en Motorhead. Één van de laatste samenwerkingen van het kledingmerk was de samenwerking met gitaarmerk Fender.

Of het nu om de bekende Phantom board shorts gaat, een flanellen houthakkersblouse of een casual yoga-broek: dankzij Hurley is het makkelijk om de Californië lifestyle te vertegenwoordigen met modieuze, hippe kleding.