J Brand.

J Brand is een denim en modebedrijf uit Los Angeles, Californië. Het is in 2005 mede opgericht door denimvakman Jeff Rudes, die Franse jeans naar de Verenigde Staten bracht in de jaren 70, en door Susie Crippen die het best bekend staat als persoonlijke styliste voor topberoemdheden. Ondanks hun recente vertrek bij het bedrijf, zijn de vooruitzichten voor het trendsettende merk zeer positief. Dit is te danken aan een lange lijst van beroemde fashionista fans waaronder Anna Wintour, Rihanna, Sarah Jessica Parker en Victoria Bechkam.

Denim met visie

J Brand heeft de erkenning mogen ontvangen voor het terugbrengen van skinny jeans in het modebeeld. Gelanceerd op een moment dat jeans ontwerpen werden gekenmerkt door over-verfraaiing, leek J Brand's 811 Skinny met hun rechte en smalle silhouetten, donker gewassen stof en eenvoudige, duidelijke zakken op een verademing. De designer jeans maakte J Brand een instant hit. Het merk kwam vervolgens met de Love Story, een skinny jeans die wijder werd vanaf de knieën omlaag. Met deze twee leidende trendy designs, heeft het bedrijf een reputatie verkregen als makers van denim kleding die het kompas zou vormen voor de richting die de volgende golf denim jeans mode zou gaan volgen.

Hot Lips Houlihan

Zo populair als de skinny jeans van J Brand waren op het moment dat ze werden geïntroduceerd, was het de Houlihan Cargo Pant design die het succes van het bedrijf verzekerd. Geïnspireerd door de broeken van die karakter Major Margaret "Hot Lips" Houlihan droeg in de film en serie M*A*S*H, maakte van de skinny pants een onverwachte bestseller. Hoewel de Houlihan eerst werd geïntroduceerd als een nieuwigheid met een korte levensduur, werden er meer dan 300.000 paar verkocht. Hiermee werd de jeans een top-verkopend item van het bedrijf.

J Brand Collecties

In navolging van het eerdere succes voegde J Brand een herenlijn toe in 2008. Een uitgebreide collectie van ready-to-wear kleding werd in 2012 geïntroduceerd. Het bedrijf heeft ook samengewerkt met de Britse retailer TopShop om een capsule collectie te creëren in drie verschillende stijlen, elke vernoemd naar een New Yorkse wijk. Alle designer jeans van het merk zijn verkrijgbaar in een breed scala aan afwerkingen en washes.

Draag het Goed

Weinig andere merken beschikken over net zoveel beroemde fans als J Brand. Van actrices zoals Angelina Jolie, Charlize Theron en Sandra Bullock tot aan zangeressen zoals Beyoncé, Gwen Stefani en Fergie; het is een uitdaging om een beroemde fashionista te vinden die niet houdt van J Brand jeans. Met pasvormen en modellen die elk figuur sieren, wordt het meteen duidelijk waarom. Kleding van J Brand kleding biedt een winnende combinatie van toonaangevende mode en luxueuze stijl.