JACK and JONES.

JACK & JONES staat het meest bekend om hun lifestyle gemotiveerde ontwerpen voor herenjeans. Het is een van de tientallen merken die eigendom zijn en worden beheerd door kledingbedrijf Bestseller in Denemarken. Opgericht in 1975 door de familie patriarch Troels Holch Povlsen, begon het bedrijf als een kledingwinkel voor vrouwen. JACK & JONES werd gelanceerd in 1990 nadat een inleidende collectie menswear werd ontvangen met enthousiasme. Vandaag de dag, is JACK & JONES een wereldwijd merk dat wordt verkocht in meer dan 38 landen over de hele wereld.

Concept collecties

Naast de uitgebreide jeanslijnen en denimkleding, biedt JACK & JONES ook een brede reeks aan alledaagse, sportieve en professionele kleding in unieke samenstellingen die gecreëerd zijn door verschillende ontwerpteams. Elk van de vijf belangrijkste collecties is ontworpen om een specifieke demografie aan te spreken, waardoor het eenvoudig wordt voor mannen om gecoördineerde stukken te vinden die passen bij hun levensstijl:
- Vintage Clothing: Een klassieke lijn die zich kenmerkt door vintage wassingen, afwerkingen en stoffen
- Premium: High-end stijlen met onder meer op maat gemaakte overhemden, kostuums en blazers
- Originals: Trend-setting en gedurfde ontwerpen die gericht zijn op de stijlbewuste jonge mannen
- Core: Stevige dagelijks gebruik verlevendigd door graphics en contrasterende kleuren
- Tech: Functionele kleding ontworpen met all-weather stoffen voor een actieve levensstijl

Made from cool

In 2013, sloeg JACK & JONES een andere weg in ten opzichte van hun traditionele marketing met een reeks van opvallende advertenties met Oscar-winnende acteur Christopher Walken om de Premium collectie maatpakken te promoten. De korte films droegen de naam "Made from Cool" en portretteerde Walken als een kleermaker met super krachten, waarmee hij schapen kon scheren en patronen kon knippen met zijn blote handen. De campagne zorgde ervoor dat het merk blootgesteld werd bij mogelijk nieuwe klanten van over de hele wereld.

Overheersen met ontwerp

In navolging van hun succesvolle Christopher Walken campagne, kondigde JACK & JONES aan dat het merk activiteiten zou gaan ontplooien in de Amerikaanse markt. Het bedrijf heeft al een showroom geopend in Manhattan, New York en heeft de plannen om outlets te openen in tot wel 30 retailers door het land. Oprichter Troels Povlsen heeft het eigendom van JACK & JONES en het moederbedrijf Bestseller overgedragen aan zijn zoon Anders, die heeft beloofd om het groeiende succes van het bedrijf voort te zetten.