KangaROOS.

KangaROOS is een wereldwijd lifestyle merk dat het best bekend is voor de sneakers met dezelfde naam. De eerste KangaROOS trainers werden in 1980 geïntroduceerd en hadden een zakje met rits voor opslag van kleine items zoals sleutels en zakgeld. Hoewel de schoenen voor atleten gemaakt waren, hadden ze meer kinderen onder hun fans. Vandaag vindt de generatie die opgroeide met KangaROOS nieuwe leuke dingen in het merk terug.

Het Verhaal van KangaRoos

KangaROOS werd in 1979 gesticht door de jogger Bob Gamm, een veteraan uit de Tweede Wereldoorlog die zijn droom om architect opgaf om in de schoenenwinkel van de familie te werken. Zijn idee om loopschoenen met zakjes te maken stond hem toe om zijn eigen schoenenbedrijf te beginnen. Het ontwerp sloeg onmiddellijk aan. Er volgden snel andere innovaties, waaronder de door NASA geteste “Dynacoil,” een gepatenteerd geweven stuk stof dat sportprestaties verbetert.

Dankzij het succes van de KangaROOS schoen met zak werd het Amerikaanse bedrijf van Gamm snel groot en tijdens de jaren ’80, toen de populariteit wat minder werd, werden ze populair in Europa. Nu is KangaROOS een deel van Pentland Group UK, die hun schoenen, kledij en accessoires in meer dan 60 landen verkoopt.

Schoenen Collecties

Vandaag worden er variaties van de “originele schoen met zak” verkocht in de seizoenslijnen die fans van het merk snel meenemen om bij hun KangaROOS collectie te voegen. Enkele designs hebben het zakje met rits terwijl anderen mooi weggewerkte zakjes hebben bij de enkel of op de tong. Er worden regelmatig limited editions uitgegeven, waaronder de unieke ontwerpen die gemaakt zijn in samenwerking met bekende designers. De meeste designs hebben een glad silhouette dat hen zowel modieus als functioneel maakt.

KangaROOS Kledij

Toen KangaROOS in de jaren ’90 in Europa aankwam, was het merk uitgebreid met casual kledij van skinny jeans en hemdjurken tot truien, jassen en parka’s. Of het nu een klassieke bikini of een t-shirt met een kangoeroe erop, het zijn de leuke, nostalgische elementen die het merk karakteriseren. Terwijl KangaROOS kledij trendy details, ontwerpen en patronen heeft, is de algemene indruk vooral casual chic, kwaliteit die nooit zonder steil gaat.