Kate Spade.

Kate Spade, die geboren werd als Katherine Brosnahan, is mede-oprichter van het populaire lifestyle merk Kate Spade New York. Het merk begon met slechts een handtassencollectie in 1993, maar is ondertussen uitgegroeid tot internationaal merk dat alles van kleding, schoenen en tassen tot briefpapier, luchtjes en spullen voor in huis verkoopt. Met haar speelse maar toch volwassen look, straalt de kleding van Kate Spade een soort vrolijkheid uit waardoor een ieder de kleding met plezier draagt.

De mode-industrie in

Kate, die opgroeide in Missouri, was niet onwijs geïnteresseerd in mode tijdens haar jeugd. Toen ze aan de universiteit studeerde, werkte ze echter wel als verkoopster in een winkel waar herenkleding werd verkocht. Hier ontmoette ze haar toekomstige man, Andy Spade, de broer van acteur en comedian David Spade. Toen Kate op bezoek was bij een vriend in New York, nam ze een tijdelijke baan bij het tijdschrift Mademoiselle. Andy kwam ook naar de Big Apple en samen maakte het stel plannen om hun eigen bedrijf te beginnen. Ze begonnen met het ontwerpen van een collectie aan chique, maar handige handtassen.

Vierkanten zijn in

Kate begon haar handtassencollectie met een simpel vierkant design, waarbij ze haar creativiteit kon uitdrukken door de verschillende kleuren, print en materialen die ze gebruikte. Het ontwerp viel op tussen de ingewikkelde handtassen die begin jaren ’90 werden ontworpen en al snel lagen de vierkanten ontwerpen overal in New York in de winkels. In 1996 opende ze haar eerste boetiek, wat meteen een groot succes was. Ondanks dat Kate en haar man het bedrijf in 2007 verkocht hebben, blijft het merk succesvol, door de leuke manier waarop het klassieke modellen een frisse make-over heeft gegeven.

De Kate Spade look

Dankzij haar speelse kleuren, details en printen, is Kate Spade kleding overal ter wereld ontzettend makkelijk te herkennen. Of het nu een handtas is met Minnie Mouse oren, een nep bontjas met polka dots of een vestje met een leuke broche, het merk heeft echt een eigen look. Kate Spade heeft een volledige damescollectie, die onder andere bestaat uit avondjurken, rokjes, broeken, topjes en truien. Elk item geeft een eigen draai aan de trend van het moment. Kate Spade doet nooit concessies aan de kwaliteit van het materiaal, maar het is de speelse look waar het merk echt om bekend staat.