Keds.

Vanaf het moment dat ze voor het eerst in 1916 werden geïntroduceerd, zijn Keds sneakers een pilaar binnen de jeugdmode. Het wordt gewaardeerd om zijn betaalbaarheid, comfortabele pasvorm en klassieke Amerikaanse stijl. Van pop art schilderijen door Lichtenstein tot tentoonstellingen in het Smithsonian, schoenen van Keds zijn een symbool van Amerikaanse cultuur. Sneakers van Keds zijn zo gangbaar in de Verenigde Staten dat het een uitdaging is om een man, vrouw of kind te vinden die geen paar in bezit heeft gehad op een bepaald moment in zijn of haar leven.

Canvas klassiekers

Voor een merk dat hard op weg is naar zijn honderdjarig bestaan, is het opvallend hoe weinig er is veranderd aan de basic stijl van de schoenen door de jaren heen. De meeste lace-up, slip-on en high-top modellen worden nog steeds gemaakt van canvas en rubberen zolen; precies zoals ze werden gemaakt door de oorspronkelijke eigenaar U.S. Rubber. Wanneer het aankomt op kleuren en patronen zijn, zijn er echter eindeloze designvariaties beschikbaar. Van regenboogkleuren tot complete prints en graphics; er is een stijl die past bij elke smaak.

Keds labels en lijnen

De meest significante omslag in de ontwerpen vond plaats in de jaren 60 toen Ked een nieuwe lijn sportschoenen op markt bracht, genaamd PRO-Keds. Ontworpen als een high-top schoen voor basketbal, vond het populariteit onder professionele atleten wat het merk liet groeien. In 2008 werd een ontwerp-het-zelf lijn geïntroduceerd met de naam Keds Studio, die klanten mogelijkheid gaf om hun schoenen te personaliseren met zelfgekozen kleuren, teksten en afbeeldingen. In het jaar daarop lanceerde Keds ook een eco-vriendelijke lijn waarbij gebruik werd gemaakt van biologische katoen, niet-giftige kleurstoffen en gerecyclede materialen.

Limited Editions

Keds houdt het merk fris en aantrekkelijk door regelmatig limited editions op de markt te brengen. Het bedrijf heeft samengewerkt met modehuizen zoals Kate Spade en Madewell om modieuze collecties te creëren die de laatste trends weergeven. Echter de meest opvallende collectie tot op heden is ongetwijfeld de samen werking met Taylor Swift. In 2012 besloot Swift om haar eigen lijn kleurrijke Keds schoenen te maken. Als het nieuwe gezicht van het merk, brengt de popster de iconische schoenen onder de aandacht bij een nieuwe generatie.