Knowledge Cotton Apparel.

Duurzame kleding heeft vaak een wat stoffig imago. Maar als je de collectie van het mannenmerk Knowledge Cotton Apparel ziet, verander je meteen van gedachten. Het label combineert duurzaamheid met casual, trendy ontwerpen. Dit is verantwoorde mode voor de man van nu.

Mode voor de milieubewuste man

De Deen Jørgen Mørup is de drijvende kracht achter het herenmerk Knowledge Cotton Apparel. Samen met zijn vader opende hij in 1969 een klein textielbedrijf in de stad Herning. Ze richtten zich op duurzame producten en vanaf de jaren '80 kwam de focus te liggen organisch katoen. Jørgen Mørup zag direct de vele mogelijkheden van deze stof. Toch duurde het nog ruim 20 jaar voor zijn eerste eigen collectie in de winkels kwam te liggen. In 2008 was het dan zover: de start van het label Knowledge Cotton Apparel, dat Mørup samen met zijn zoon Mads runt. De complete collectie is namelijk gemaakt van 100% organisch katoen waardoor het onmisbaar is in de kledingkast van de milieubewuste man. Maar duurzaamheid is niet het enige wat telt. Ook comfort en kwaliteit zijn echte speerpunten voor dit Deense merk.

Een trendy collectie voor een complete look

Knowledge Cotton Apparel laat zien dat duurzame mode verre van saai is. De stijl is lekker casual, maar toch trendy. Hierdoor draag je het net zo goed in je vrije tijd als naar het werk. Met de collectie van Knowledge Cotton Apparel stel je gemakkelijk een complete outfit samen. Voor de wat koudere dagen kies je bijvoorbeeld voor jeans met een effen pullover of een sweater met een motief. Of combineer je de jeans liever met een T-shirt en een blazer? Alles is mogelijk. Want met Knowledge Cotton Apparel maak je combinaties waar jij je fijn in voelt. Een mooie collectie blouses mag natuurlijk ook niet ontbreken bij de trendy man van nu. Een effen exemplaar kan altijd, maar voor mannen met lef heeft het Deense label zelfs een aantal blouses met eigenzinnige prints. Hiermee maak je meteen je eigen modestatement.