Koeka.

Het liefst zie je je kindje de hele dag lachen. En met de leuke producten van Koeka gaat dat zeker lukken. Hul je baby in een zachte badjas of een warm rompertje. Daar wordt ieder kindje vrolijk van!

De complete Koeka-collectie

Het Nederlandse Koeka werd in 1998 bedacht door Margareth de Haas en Jeannette Kraaijeveld. Ze hadden meteen al een duidelijke visie. Ze wilden een baby- en kindermerk dat mooi, maar vooral lekker functioneel was. De eerste collectie bestond uit producten die met slapen en verzorgen te maken hadden, zoals beddengoed, slabbetjes, washandjes en badcapes. Later kwam daar ook baby- en kinderkleding bij. Voor baby’s heeft Koeka rompertjes, pyjama’s, babypakjes, jasjes, mutsen, sloffen en nog veel meer. Voor peuters kun je kiezen uit nachthemden, tops, broekjes en jurkjes. Zelfs schattige jumpsuits zijn er genoeg in de collectie vinden. En al deze items hebben die kenmerkende Koeka-kleuren: grijs, zachtroze, zachtgeel of donkerblauw.

Een bijzondere merknaam

De naam ‘Koeka’ klinkt als iets wat een kind zou kunnen zeggen. En dat klopt. De naam is namelijk bedacht door het destijds jonge neefje van Margareth de Haas. Hij was de trotse bezitter van een speendoekje, dat hij liefkozend de naam ‘Koeka’ gaf. Hiermee vormde de jongen een grote inspiratiebron voor de dames achter Koeka. Het was niet alleen de naam die bleef, maar ook het eerste product was snel gevonden. Het werd een speendoekje met een lus zodat ouders de speen er stevig aan vast konden maken. Dit speendoekje staat nog steeds symbool voor de rest van de collectie. Alles wat Koeka maakt, is namelijk praktisch voor ouders én kind.

Met liefde voor je kindje

Jonge kinderen zijn erg kwetsbaar. Juist daarom is er bij Koeka volop aandacht voor het materiaal dat in de collectie wordt gebruikt. Zo is de voering van de kleding vaak gemaakt van flanel of teddy. Daarnaast kom je bij Koeka veel badstof tegen. Dit materiaal is zacht en warm waardoor het perfect is voor elke baby. En je kunt erop vertrouwen dat de collectie van Koeka veilig is voor de gezondheid van je kindje. Bijna alle producten beschikken namelijk over het Öko-tex label. Dat betekent dat er geen stoffen in zitten die enigszins schadelijk kunnen zijn. Want jij hebt liefde voor je kindje, maar gelukkig heeft Koeka dat ook.