Kuyichi.

De aarde is een bijzondere planeet. En als bewoners is het onze taak om de aarde zo mooi en gezond mogelijk te houden. Modelabel Kuyichi neemt die taak uiterst serieus. Met de duurzame kleding draagt het merk echt zijn steentje bij aan een betere wereld.

Een verandering in de modewereld

Kuyichi is het modelabel van het Nederlandse hulporganisatie Solidaridad. Een eigen merk klinkt misschien wat ambitieus voor een hulporganisatie, maar Kuyichi is ook min of meer uit nood geboren. In het jaar 2000 startte Solidaridad namelijk met het verbouwen van organisch katoen. Het oorspronkelijke plan was om een samenwerking aan te gaan met een gerenommeerd kledingmerk om zo een verandering teweeg te brengen in de mode-industrie. Maar duurzame mode had in de jaren niet bepaald een hip imago. De verschillende merken die werden benaderd, wezen dan ook stuk voor stuk het idee van Solidaridad af. De organisatie had nog maar één keuze: zelf een modelabel starten. En inmiddels is Kuyichi een groot succes.

Een team van echte pioniers

Het team van Kuyichi gelooft dat duurzame mode de wereld kan veranderen. Als echte pioniers gaan ze voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om stoffen te produceren. Voor de productie van denim maken ze gebruik van biologisch katoen, gerecyclede denimstoffen of van polyester dat is gewonnen uit gerecyclede PET-flessen. Ook alternatieve materialen als hemp en tencel worden veelvuldig gebruikt. Natuurlijk let Kuyichi niet alleen op de duurzaamheid van de collectie. Daarnaast is er namelijk volop aandacht voor de omstandigheden waaronder de mensen op de plantages en in de kledingateliers werken. Kuyichi is dus goed voor de natuur én voor de mens.

'Look great and be good at the same time'

Kuyichi geeft een belangrijk signaal af aan de huidige kledingindustrie. Het bewijst namelijk dat duurzame mode ook heel trendy kan zijn. Het motto is niet voor niets 'Look great and be good at the same time'. In de collectie van Kuyichi shop je onder andere voor comfortabele jeans. Door de modieuze stijl en de fijne pasvorm verwacht je niet dat de jeans zijn gemaakt van alternatieve materialen of van gerecyclede PET-flessen. Behalve voor jeans kun je bij Kuyichi terecht voor mooie shirts, truien, vestjes, jassen en overhemden. En je shopt al die leuke items gewoon online!