Kyra Ko.

Het Nederlandse Kyra&Ko werd in 2003 opgericht. Inmiddels is het uitgegroeid tot een van de meest succesvolle modelabels van ons land. Het brede kleurpalet, de mooie materialen en de inspirerende designs zijn typerend voor de collectie. Maar de kleding van Kyra&Ko is bovenal erg vrouwelijk, je zou het zelfs een tikkeltje romantisch kunnen noemen. Welke vrouw valt daar nu niet voor?

De vrouwelijke visie van Kyra&Ko

De ontwerpsters Kyra Marcopoulos en Lidwien van de Klei zijn de drijvende kracht achter het label Kyra&Ko. De dames nemen hun eigen ervaringen als uitgangspunt waardoor er een collectie ontstaat die niet alleen leuk is om te zien, maar waar vrouwen zich vooral ook erg goed in voelen. Want welke rondingen kunnen het beste gecamoufleerd worden? En waar leg je als vrouw juist graag de nadruk op? De ontwerpsters van Kyra&Ko weten er alles van. Om het gewenste effect te bereiken, let het merk op de kleuren en materialen die ze gebruiken. Met een rode wollen vest creëer je immers een heel andere uitstraling dan hetzelfde model vest wordt uitgevoerd in gladde zwarte stof. Marcopoulos en Van de Klein experimenteren voortdurend met kleur en materiaal. Alleen het beste wordt uiteindelijk opgenomen in de stijlvolle collectie van Kyra&Ko.

Dat ene onverwachte element

Kyra&Ko is een modelabel van vrouwen, voor vrouwen. En dat is in de collectie goed te zien. Vooral de vrouwelijke snit is een opvallend kenmerk van de kleding van Kyra&Ko. Laat je bijvoorbeeld eens verleiden door de mooi getailleerde jasjes, tops, rokken en jurken uit de collectie. Zo op het eerste oog lijken ze klassiek maar wie beter kijkt, ontdekt al snel een aantal onverwachte elementen. Dat kan een opvallende knoop zijn of een bijzondere kleur voering. Deze verrassende elementen maken de kleding van Kyra&Ko net een beetje anders. De items uit de collectie zijn op zo'n manier gemaakt dat je er volop mee kunt combineren. Mix de verschillende kleuren, materialen en dessins en er ontstaan steeds weer verrassende outfits. De bijpassende sjaals, tassen en andere accessoires maken je look helemaal af. Bij Kyra&Ko raak je echt nooit uitgeshopt!