Levis.

Levi Strauss werd in 1829 geboren in Buttenheim, Beieren, en emigreerde naar de VS toen hij pas 17 jaar oud was, om samen met zijn twee oudere broers een drooggoedbedrijf in New York te beheren. Het nieuws over de goodkoorts in Californië lokte hem naar de westkust, waar hij zijn eigen drooggoedbedrijf begon, dat hij “Levi Strauss & Co.” noemde. In 1872 contacteerde de kleermaker Jacob Davis hem omtrent een patent op een methode van metalen klinknagels waarmee hij de zakken van zijn werkkledij stevig op hun plaats hield. Strauss werd zijn partner, en samen introduceerden ze Levi’s jeans aan de wereld.

Levi’s 501 Jeans

Oorspronkelijk werden de jeansbroeken van het nieuwe bedrijf gemaakt uit stugge hennep, maar het materiaal werd al snel vervangen door denim, een stof die oorspronkelijk gemaakt werd in de Franse stad Nimes. De gewoven katoenstof “de Nimes” werd toen al lang gebruikt door zeelui als een stevige en duurzame stof, en het paste goed bij de levensomstandigheden in Californië in de 19e eeuw. Levi Strauss & Co. introduceerde de denim 501 jeans in de jaren 1890, een stijl die uiteindelijk het bestverkochte kledingstuk ter wereld zou worden. Tot op vandaag blijft de 501 Levi jeans het bestverkopende product van het bedrijf.

Denimontwerpen en meer

De groeiende populariteit van blauwe jeans over de hele wereld zorgde voor het voortbestaan van Levi Strauss & Co. in de 20e eeuw, en de introductie van het Dockers merk in 1986 onderhield het bedrijf naarmate de verkoop van denim jeans begon te verminderen. Andere labels volgden snel, zoals de Signature by Levi Strauss & Co. lijn die in 2003 werd gelanceerd, een collectie van modieuze jeans en vrijetijdskledij voor mannen, vrouwen en kinderen. In 2011 introduceerde het bedrijf het Denizen-merk, een collectie betaalbare jeans die exclusief ontworpen was voor verkoop in Target-winkels.

Van chique jasjes geproduceerd in samenwerking met de buitengoederenproducent Filson tot denim jurken, hemden en accessoires aan kortingsprijzen, Levi Strauss & Co. biedt een uitgebreide selectie aan werk- en ontspanningskledij. Bovenop de langdurige aantrekkingskracht van het bedrijf, heeft hun reputatie voor kwalitatieve productie in de voorbije 150 jaar van Levi Strauss & Co. een leidende kledijproducent gemaakt over de hele wereld.