LK Bennett.

Het Britse merk LK Bennett werd in 1990 gecreëerd door kledingontwerper Linda Kristin Bennett als een conceptuele schoenenwinkel, die het best bekend staat voor de reïntroductie van de “kitten heel” in de modewereld. In 1998 werden er kledingcollecties voor vrouwen toegevoegd, en al snel volgden collecties handtassen, juwelen en andere accessoires. Dankzij de steun van de Hertogin van Cambridge, Kate Middleton, heeft het luxemerk de voorbije jaren een piek in populariteit gekend. LK Bennett heeft op dit moment 99 winkels in het Verenigd Koninkrijk, en meer dan 100 winkels over de hele wereld.

Een poeslief evenwicht vinden

Toen Bennett haar eerste winkel opende, was haar doel om schoeisel te creëren dat zowel glamoureus als comfortabel was. Met hun golvende silhouet, elegante stijl en korte hoogte, waren schoenen met een “kitten heel” perfect. De “kitten heel” werd populair dankzij Audrey Hepburn en biedt actieve vrouwen een manier om op het fijne evenwicht te balanceren tussen sensuele vrouwelijkheid en expliciete seksualiteit. Omdat Bennett de stijl zo vaak gebruikte, kreeg ze al snel de bijnaam “Queen of the Kitten Heel”.

De favoriet van beroemdheden

LK Bennett wordt beschouwd als een van de favoriete merken van de Hertogin van Cambridge. De populaire hertogin heeft een grote collectie schoenen, handtassen en jurken van het merk in haar kleerkast. Of het nu de Sledge-platformschoen is of de rode Cayla-jurk die ze onlangs op Wimbledon droeg, Kate krijgt altijd extra media-aandacht wanneer ze met LK Bennett pronkt.

Het merk is bovendien populair bij de grootste bekendheden in Hollywood. Van gevestigde sterren zoals Helen Mirren, Meryl Streep en Nicole Kidman tot jongere actrices zoals Emily Blunt, Anna Paquin en Mindy Kaling, LK Bennett is een populaire keuze voor rodeloperevenementen over de hele wereld.

De stijl van LK Bennett

Met een volledige collectie van draagklare kledij, waaronder mantels, jurken, jasjes, truien, rokjes, topjes en accessoires, is LK Bennett erin geslaagd een unieke stijl te ontwikkelen. Knappe snits en vakmanschap van de bovenste plank zijn vanzelfsprekend voor dit luxemerk. Het is het kunstige gebruik van kleur, de aandacht voor detail, en de toewijding om hip en hedendaags te blijven die LK Bennett onderscheidt van andere Britse merken.

Van schoudertassen in primaire kleuren tot zomerjurken met strepen in alle richtingen, het ontwerpersteam dat in huis werkt bij LK Bennett heeft er een handje van weg om op huidige trends in te spelen. Het resultaat is draagbare kledij waarop vrouwen kunnen rekenen om er op elke gelegenheid modieus chic uit te zien.