Maidenform.

Maidenform is één van de meest populaire en bekende lingeriemerken van de huidige tijd. Opgericht in 1922 in Bayonne, New Jersey, zette Maidenform zich af tegen bestaande conventies en gaf een nieuwe kijk op hoe lingerie in die tijd werd beschouwd.

Het breken van de regels

Het was dankzij de vooruitstrevendheid van naaister Ida Rosenthal dat Maidenform ontstond. Samen met haar man William en winkeleigenaar Enid Bissett, waar Rosental werkte, kwam Ida op het idee dat, alhoewel vrouwen in die tijd werden aangemoedigd om er met platte borsten bij te lopen, het niet per se zo hoefde te zijn. Aanvankelijk werden er jurken en ondersteunend ondergoed, zoals bh's, ontworpen die de natuurlijke vormen van een vrouw accentueerden. De naam Maidenform volgde toen om te vertegenwoordigen wat ze probeerden te doen: „het verbeteren van de vorm van het meisje”.

Sexy gevoel

De lingerie werd populairder toen steeds meer vrouwen realiseerden dat Maidenform ver ging om ze sexy te laten voelen en het merk is daarna succesvol verder ontwikkeld. Maidenform shapewear is erg populair geworden in de afgelopen tijd, het geeft vrouwen een meer gevormd silhouet door materiaal te gebruiken dat de taille en heupen verkleint. Shapewear komt in een verscheidenheid van ontwerpen, waaronder onderbroeken, shorts en all-in-ones.

Er zijn allerlei soorten lingerie beschikbaar, van de meer delicate en gedetailleerde ontwerpen die perfect zijn voor een speciale gelegenheid, tot de meer comfortabele en kleurrijke ontwerpen die dagelijks gedragen kunnen worden, zoals jongensachtige shorts en slips met lange pijpen. Maidenform maakt nu ook nachtmode, zoals pyjama’s en nachtshirt, zodat je je s’nachts ook comfortabel kunt voelen.