Marlies Dekkers.

Marlies Dekkers is zonder twijfel Nederlands bekendste lingerieontwerpster. Haar ontwerpen zijn dan ook al bij menig vrouw in de kast te vinden. En dat is niet vreemd, want iedereen voelt zich mooi en zelfverzekerd in deze bijzondere lingerie.

Undressed

Het succesverhaal van Marlies Dekkers begint in 1991 als ze haar eindontwerp van de kunstacademie toont. Als afstudeeropdracht ontwerpt Dekkers haar befaamde blotebillenjurk waarmee ze meteen de aandacht weet te trekken van de internationale pers. Een betere lancering van haar naam kan ze zich niet wensen. Twee jaar later komt dan ook haar eerste lingeriecollectie in de winkels te liggen, onder de veelzeggende naam Undressed. Met haar eerste collectie laat Marlies Dekkers meteen haar unieke visie op lingerie zien. Voor haar moet lingerie praktisch en comfortabel zijn, maar ook vrouwelijk en sexy. Met haar lingerie wil ze vrouwen het zelfvertrouwen geven dat ze verdienen. En dat wordt gewaardeerd door het grote publiek.

Voel je vrouwelijk met een Marlies Dekkers

Na het grote succes van Undressed is het hard gegaan met Marlies Dekkers. En dat komt niet om de laatste plaats door haar opvallende ontwerpen. Want iedereen herkent meteen de hand van Marlies Dekkers. Haar lingerie wordt gekenmerkt door een prachtig lijnenspel van bandjes, subtiele doorkijkjes en transparante materialen. Vooral de bandjes aan de bovenzijde van de BH's zijn voor iedere vrouw herkenbaar. De ontwerpen zijn vrouwelijk en benadrukken de ronde vormen van je lichaam. Dit is lingerie waarin je je elke dag mooi voelt.

Lingerie: een vorm van kunst

Marlies Dekkers heeft met haar collecties al heel wat grenzen weten te verleggen. Door haar werd lingerie een echt fashion item. Lingerie mocht opeens gezien worden. Dekkers heeft het zelfs voor elkaar gekregen dat haar ontwerpen te zien waren in het museum. Ze heeft haar werk inmiddels twee keer mogen tonen in de Rotterdamse Kunsthal. En in 2008 werd haar blotebillenjurk zelfs verworven door het Rijksmuseum. Ze maakt draagbare kunst voor iedere vrouw. Inmiddels hebben zelfs al heel wat internationale beroemdheden een echte Marlies Dekkers in huis. Een van haar bekendste klanten is de controversiële Lady Gaga. Maar ook voor de gewone vrouw is de commerciële lijn van haar collectie nog steeds goed betaalbaar.

Een Marlies Dekkers voor iedere vrouw

Dekkers wil dat iedere vrouw zich op haar best voelt in de lingerie uit haar collectie. Daarom ontwerpt ze niet alleen voor vrouwen met een standaard BH-maat; vrouwen met een grotere maat kunnen bij haar net zo makkelijk een BH met perfecte pasvorm vinden. En inmiddels wordt de collectie steeds verder uitgebreid. Zelfs voor nachtkleding, zonnebrillen en badkleding kun je bij Marlies Dekkers terecht.