Mart Visser.

Mart Visser is een van de grootste modeontwerpers van ons land. Sinds het begin van zijn carriêre heeft hij zichzelf één doel gesteld: vrouwen moeten zich bijzonder voelen in de kleding die ze dragen. En dat doel is behaald. Want welke vrouw voelt zich nu niet mooi in de stijlvolle collectie van Mart Visser?

Mode met een grote M

De Nederlandse modeontwerper Mart Visser begon zijn carriêre met een opleiding aan de Hogeschool Amsterdam. Daarna volgde de Modeacademie Montaigne en een opleiding aan het Saga International Design Centre in Kopenhagen. Tijdens zijn studieperiode leerde Visser alle aspecten van het modevak. Maar daar bleef het niet bij. Om ervaring op te doen, liep de jonge ontwerper stage bij Frans Molenaar, Anne Klein en Koos van den Akker. In 1993 was Mart Visser zover om te debuteren met zijn eerste haute couture collectie. En dat was slechts het begin. Want sindsdien toont de ontwerper twee keer per jaar een nieuwe collectie op de catwalk. Visser heeft als missie om vrouwen mooier te maken door de kleding die ze dragen. Dat kan met een mooie jurk zijn, maar ook met een stijlvolle broek en blouse. Toch is Visser zeker niet alleen maar bezig met haute couture. In 2003 presenteerde hij zijn eerste collectie confectiekleding. Hierdoor is een echte Mart Visser tegenwoordig betaalbaar voor iedereen.

Een stijlvolle collectie voor iedere vrouw

In de afgelopen jaren heeft Mart Visser een aantal mooie en gevarieerde collecties afgeleverd. Rokken, jassen, jurken, broeken en blazers: voor iedere vrouw zit er wel iets tussen. De ontwerper heeft zelfs een speciale collectie met schoenen tassen een brillen zodat je gemakkelijk een complete outfit samenstelt. Visser stemt de kleuren van zijn ontwerpen zoveel mogelijk op elkaar af zodat je de losse items goed kunt combineren. In de collectie zie je veel zwart, grijs en blauwtinten. Deze kleuren zijn tijdloos en passen perfect bij elke look. Bij de kledingstukken die Mart Visser ontwerpt, denkt hij goed na over wat een vrouw nodig heeft. Met zijn creaties probeert de modeontwerper altijd en iemands karakter te versterken. Daarbij maakt het niet uit welke maat je hebt. In de Mart Visser collectie vind je namelijk zelfs een lijn voor wat vollere vrouwen. Zo laat hij iedere vrouw er op haar mooist uitzien.