mint and berry.

Als je aan mint&berry denkt, denk je misschien aan ijs met siroop, maar eigenlijk is het een jong kledingmerk dat bekend staat voor het heruitvinden van klassieke stukken. Omdat mint&berry één van de vele merken is die aangeboden worden op de Duitse online winkel Zalando, vind je het meestal online. Het populaire merk maakt ook vooral gebruik van sociale media, pop-up winkels en community events gesponsord door het bedrijf om in contact te blijven met zijn fans.

Mode van de 21ste eeuw

In 2010 werd mint&berry in Berlijn door Robert Gentz en David Schneider, de stichters van Zalando, gelanceerd als één van de nieuwe online merken van het bedrijf. De Duitse winkel gebruikt data van de modewereld om merken op te starten die tot de smaak en levensstijl van specifieke doelgroepen spreken. Mint&berry bereikte al snel zijn doelpubliek, jonge technologische vrouwen die de sfeer in een drukke stad boven het plattelandsleven verkiezen. In 2012 was het merk al in 14 Europese landen verkrijgbaar.

Virtuele Fashionista’s Bereiken

Aangezien ze geen fysieke winkels hebben om hun merk aan de wereld te laten zien, doet mint&berry extra veel moeite om een relatie op te bouwen met hun online klanten. Bovenop de tv-reclame, de sociale media en het samenwerken met honderden merken, van L’Oreal tot Kellogg’s, organiseert het bedrijf ook evenementen zoals de Ice Cream Market. Bij deze evenementen worden de genodigden getrakteerd op ijs, een sneak-peak van de nieuwste mint&berry collectie en enorm veel spelletjes en live muziek.

Stijlen en Trends

Of het nu een tijdloze sweater is die opgefleurd wordt met een cool patroon in zwart en wit of een simpele witte jurk met bollen, mint&berry wordt gekenmerkt door een kunstige mix van oud en nieuw. De collecties bevatten klassieke stukken geaccentueerd met subtiele trendy details die overal bij passen. Het kleurenpallet van het merk leunt perfect aan bij die mix van het klassieke en het tijdloze. Van middernachtsblauw en pruimkleur voor de herfst tot gedempte pastelkleurtjes voor de winter, de kleuren van mint&berry weerspiegelen de seizoenen zonder te voorspelbaar te worden.

Mint&berry biedt een volledig assortiment vrouwenkledij aan, van rokken en ondergoed tot jassen, jurken en bloesjes. Het label had in 2015 al accessoires en schoenen. Door hun betaalbare prijzen, biedt mint&berry vrouwen de kans om de nieuwste trends in klassieke kledij te kunnen dragen terwijl ze er nog jaren hedendaags en modieus uit zullen zien.