Mipacha.

Denk je aan Peru dan denk je al snel aan de vrolijk gekleurde gewaden die de inheemse bevolking draagt. De felle kleuren en de mooie prints domineren het straatbeeld in dit Zuid-Amerikaanse land. Ook de Nederlander Julius Weise werd tijdens zijn rondreis door Peru verliefd op deze kleurrijke stoffen. Hij kocht meteen een paar schoenen met deze vrolijke print en dat bleef niet onopgemerkt. Want eenmaal terug in eigen land wist zijn aankoop heel wat positieve reacties uit te lokken. De ondernemende student liet meteen een paar extra schoenen vanuit Peru opsturen, maar de kwaliteit daarvan voldeed niet bepaald aan de Westerse standaard. Samen met zijn goede vriend Nicolaas de Ronde Bresser besloot Weise dan ook om de gok te wagen en zelf de productieleiding in handen te nemen.

Een betere wereld begint bij jezelf

Schoenenmerk Mipacha bestaat pas sinds 2013. Maar in deze korte tijd heeft het de harten van heel wat sneakerliefhebbers weten te veroveren. Mipacha betekent 'mijn wereld' in het Quechua, een lokale Zuid-Amerikaanse taal die al bekend was bij de oude Inca's. De oprichters van Mipacha laten je graag kennis maken met de wereld van de Peruanen. Hun geschiedenis, tradities en cultuur vormen de basis van deze schoenencollectie. De sneakers worden geproduceerd in Peru zelf. Op deze manier geven de jonge ondernemers de Peruaanse bevolking de kans om zelfstandig een leven op te bouwen. Maar dat is niet het enige goede wat voortvloeit uit de productie van deze schoenen. De schoenen worden namelijk allemaal duurzaam en fairtrade geproduceerd. Daarnaast gaat er ook nog eens 10% van de winst naar diverse scholingsprojecten in het land. Zo doe je met de aankoop van deze trendy schoenen meteen iets goeds voor de wereld.

Mipacha: een echte musthave in je schoenenkast

De Mipacha schoenen zijn een echte musthave voor iedere sneakerliefhebber. Want zeg nu zelf: die opvallende sneakers stemmen je toch meteen vrolijk? Mipacha heeft zowel een lijn voor heren als voor dames. Inmiddels hebben al heel wat verschillende prints in de collectie en dat aantal groeit nog steeds. Misschien kies je wel voor een laag model sneaker met een blauw of rood kleurenpalet. Of ga je liever voor een sneaker die wat hoger om de enkels zit? Ook deze modellen zijn verkrijgbaar met de overbekende Mipacha kleuren en etnische prints. De schoenen zijn allemaal handgemaakt en dat merk je meteen als je erop loopt. Op deze schoenen wil je maar al te graag de hele wereld ontdekken!