Myomy.

MYOMY heeft een duidelijk handelsmerk. Dit label maakt namelijk stijlvolle tassen met respect voor dier, mens én milieu. Die mooie tassen van MYOMY móet je dus hebben!

Het iconische ontwerp van een papieren tas

Het Nederlandse MYOMY is ontstaan in 2007. In dat jaar kwam Ramón Middelkoop in de tram een zwerver tegen, die een bruine papieren tas bij zich droeg. Deze iconische tas bleef hierna in het hoofd van de ontwerper zitten. Middelkoop besloot daarom om het in een nieuw, eigentijds jasje te steken. Het design en de kleur bleven hetzelfde. Alleen werd er nu geen papier gebruikt, maar duurzaam en ecologisch gelooid leer. De eerste collectie tassen werd uitgebracht onder de naam Goodforall. In 2013 gaat het merk uiteindelijk verder onder een andere naam: MYOMY.

Bijdragen aan een mooiere wereld

Een tas moet allereerst mooi en stijlvol zijn. Maar daarmee houdt de ambitie van MYOMY niet op. Want het merk wil tegelijkertijd een bijdrage leveren aan een betere wereld. Het begint al bij het leer dat MYOMY voor de tassen gebruikt. Dit leer komt van dieren die een goed leven hebben gehad bij traditionele boerenfamilies. Dierenwelzijn is namelijk een belangrijk onderdeel van de eerlijke producten die MYOMY verkoopt. Tijdens het looiproces is er extra aandacht voor het milieu. Er worden bijvoorbeeld zo min mogelijk schadelijke chemicaliën gebruikt zodat het drinkwater niet vervuild raakt. Ook de mensen worden niet vergeten. De producten van MYOMY worden allemaal gemaakt door lokale ambachtslieden. Op deze manier krijgen zij de kans om een mooi bestaan om te bouwen.

Shop de MYOMY collectie online

De tassencollectie van MYOMY wordt volledig handgemaakt in India. Toch blijft Nederland altijd een belangrijke rol spelen. De ontwerpen zijn namelijk echt Dutch Design. Voor de collectie werkt MYOMY samen met verschillende designtalenten van Nederlandse bodem. Hierdoor ontstaat er steeds weer een verrassende lijn met tassen. De originele ontwerp van de 'papieren tas' is gebleven. Maar daarnaast kun je ook kiezen voor trendy laptoptassen, shoppers, crossbody's, make-up tasjes en nog veel meer. En deze leuke collectie bestel je natuurlijk gewoon online.