Nickelson.

Sportief, fris en stoer zijn woorden die het merk Nickelson het beste omschrijven. De collectie bestaat uit voornamelijk uit comfortabele jassen, shirts en broeken. En die kleding past perfect bij de casual stijl waar jij je zo prettig in voelt!

'Established 1954'

De slogan 'established 1954' van het Nederlandse modemerk Nickelson is misschien wat misleidend. Want het is niet het label, maar oprichter Eddy Amann die in 1954 het levenslicht zag. Het merk zelf had pas zo'n 30 jaar later, in 1985, de eerste collectie in de schappen liggen. Van oorsprong lag de focus op leren herenjassen met een sportieve snit. En dat bleek een geslaagde zet, want het merk maakte al snel een grote groei door. Eerst was thuisland Nederland aan de beurt, maar niet veel later werden de omringende landen veroverd. Inmiddels in Nickelson niet meer weg te denken uit de modewereld.

Het roer om

Vandaag de dag vormen sportieve, stoere jassen nog steeds de basis van de Nickelson collectie. Maar toch heeft het merk de afgelopen jaren behoorlijk wat veranderingen ondergaan. Deze veranderingen werden in gang gezet door Eddy's zoon Nick, die in 2003 de leiding van het bedrijf overnam. Eigenlijk kon niemand deze overname verbazen. Want met een bedrijfsnaam als Nick-el-son (Nick de zoon) leek deze zet voorbestemd te zijn. Zoon Nick bracht het merk naar een heel nieuw level. Zo werden er broeken, blouses, shirts, jurken en schoenen aan de collectie toegevoegd. Er ontstond zelfs een heuse kinderlijn. Ondanks al die veranderingen, is die frisse, sportieve Nickelson look toch altijd gebleven.

Creëer een echte Nickelson look

In de hedendaagse Nickelson collectie is er voor ieder wat wils. Wie van kleur houdt, kan kiezen voor roze, blauw of rood gekleurde jassen en shirts. Draag je liever wat neutralere basics? Met een zwart of wit exemplaar zit je altijd goed. Combineer deze met een fijne denim broek en jouw casual outfit is helemaal compleet. Dus ben jij fan van eigentijdse, sportieve mode? Kies dan voor die echte Nickelson look!