NOOSA Amsterdam.

NOOSA-Amsterdam maakt sieraden en accessoires die stuk voor stuk een verhaal vertellen. Het zijn verhalen van verschillende culturen en uit verschillende tijdperken. Maar tegelijkertijd gaat het ook om de belevenissen uit jouw eigen leven. Dat komt omdat je veel items uit de collectie zelf kunt personaliseren. Hierdoor ontstaat er een accessoire dat perfect bij jou past.

Bijzondere symbolen en tradities

Het Nederlandse NOOSA-Amsterdam is in 2009 opgericht door Nathalie Mangnus en Alette Zeijlstra. Voor de collectie werden zij geïnspireerd hun reizen rond de wereld. Overal waar ze kwamen, zagen ze weer andere tradities en symbolen. En dat vormde uiteindelijk het uitgangspunt van NOOSA-Amsterdam. Deze tekens geven elk item uit de collectie meteen een bijzondere betekenis. Zo kun je zomaar een accessoire tegenkomen waar de Hindoeïstische godin Kamala op staat afgebeeld. Zij geeft je leven een positieve wending, want Kamala staat symbool voor geluk en rijkdom. Heb je extra levenskracht nodig? Dan past het symbool van de Griekse boomnimf Melia juist erg goed bij je. In de collectie van NOOSA-Amsterdam vind je veel verschillende tekens. Maar ze zijn allemaal bedoeld om te inspireren en om je positieve kracht te geven.

Creëer je eigen sieraden

Het concept van NOOSA-Amsterdam is simpel. Je begint met een leren riem of armband en vervolgens kun je dit accessoire personaliseren met een paar 'chunks'. Dit zijn een soort versierde drukknopen die je gemakkelijk op een leren riem of armband kunt klikken. Je hebt de keuze uit chunks in veel verschillende kleuren en met uiteenlopende patronen. Je bepaalt dus zelf hoe het accessoire eruit moet gaan zien. Naast deze chunks heeft NOOSA-Amsterdam ook mooie kettinghangers, oorbellen, ringen, portemonnees en tassen. Er valt dus genoeg te kiezen.

Geloof in een betere wereld

Nathalie Mangnus en Alette Zeijlstra geloven in een betere en eerlijkere wereld. En daar dragen ze graag een steentje aan bij. De producten worden daarom altijd gemaakt met respect voor mens en natuur. NOOSA-Amsterdam werkt namelijk met natuurlijke materialen, zoals zilver, hout, schelpen en steen. Ook het materiaal is vaak niet willekeurig gekozen. In de collectie vind je bijvoorbeeld een aantal chunks van sandelhout. In China en Japan geloven ze dat sandelhout bescherming biedt. Dit materiaal past dus perfect bij de collectie. De sieraden en accessoires worden overigens allemaal handgemaakt door ambachtslieden uit Peru, Nepal en Indonesië. Op deze manier ondersteunt NOOSA-Amsterdam een aantal families uit de laagste sociale klassen. Jij hebt een mooi accessoire, en zij hebben een beter leven.