Oasis.

Oasis werd opgericht in 1991 door de kleinhandelaar Maurice Bennett en zijn broer Michael. Het is dus een Brits merk dat bekend staat om zijn kleurrijke eigentijdste stijl. Het jonge merk biedt trendy kledij vol met levendige prints en kleuren. Het is nu eigendom van hetzelfde moederbedrijf dan Warehouse. Oasis heeft ongeveer 300 winkels in het Verenigd Koninkrijk en meer dan 70 outlets in 19 landen over de hele wereld.

In-House ontwerp

Zoals Warehouse, 15 jaar eerder ook opgericht door de Bennett broers, heeft Oasis budgetvriendelijke kleding die door hun eigen designers ontworpen is. Hierdoor kan Oasis snel reageren op de veranderende mode en de laatste trends aan een laag prijsje aanbieden aan zijn fans. Dat is de strategie waarmee Maurice Bennett tot ridder gekroond werd. In 2007 werd hij een Commander of the British Empire (CBE), een lid van de Orde van het Britse Rijk, als erkenning van zijn positief effect op de kledingindustrie.

Aangepast voor stijl

Elk kledingstuk dat Oasis aanbiedt, is bij hen ontworpen, maar dat betekent niet dat het merk niet openstaat voor samenwerkingen met celebrities. Oasis nodigt bekende fashionista’s uit om hun favoriete Oasis items te kiezen en hen in een eigen collectie voor te stellen. Één van de recentste samenwerkingen was met Mollie King, de zangeres van The Saturdays. De collectie bestaat uit 30 stuks, van jeansjurkjes tot kanten broekjes met bijpassend topje.

Stand-out collecties

Terwijl Oasis een groot assortiment casual wear, office wear en avondkledij aanbiedt, is het eigenlijk hun enorme assortiment aan patroontjes en prints die hen onderscheidt van andere bekende merken. De V&A Collectie bevat prints die geïnspireerd zijn door de historische patronen van het Victoria and Albert Museum in Londen. Oasis koos felle, fleurige prints en gaf hen een upgrade door de meest trendy kleuren van het seizoen te gebruiken.

Het merk heeft ook een “Must-Have” collectie die up-to-the-minute looks aanbiedt met verschillende bijpassende stuks, een lijn die het zo makkelijk maakt om een chique en modieuze outfit samen te stellen. Oasis kledij biedt modieuze vrouwen een leuke, gemakkelijke en betaalbare manier om up-to-date te blijven met de laatste trends.