ONeill.

O’Neill is een surf, sneeuw en lifestyle merk uit Santa Cruz, California. O’Neill was de eerste surfwinkel die zowel kledij als boards aanbood. Jack O’Neill is over de hele wereld bekend als de uitvinder van de wetsuit, en het bedrijf is nog steeds verantwoordelijk voor ongeveer 60 procent van de verkoop van wetsuits. Met behulp van zijn zes kinderen, heeft Jack van zijn sportmerk een bloeiend internationaal bedrijf dat alles van surfshorts en tank tops voor mannen tot designer vrijetijdskledij voor vrouwen.

O'Neill geschiedenis

In 1952 opende surffanaat Jack O’Neill zijn eerste winkel met het idee om surfboards en zwemvesten te verkopen. Die maakte hij van neopreen rubber, een materiaal dat ontworpen is voor diepzeeduiken. De vesten waren een onmiddellijke bestseller en Jack was geïnspireerd om zijn eerste wetsuit te maken. De kledij gaf de bescherming die de surfers nodig hebben om in het koude water te surfen. Dat veranderde surfen in de wereldwijde sport die het nu is.

O'Neill wetsuits trokken ook duikers, skiërs en windsurfers aan, en het duurde niet lang voor het familiebedrijf een groot fabriek werd waar producten van surfboards tot skijassen met het iconische golflogo werden gemaakt. In 1985 nam Pat, Jack’s zoon, de rol van CEO van O’Neill over. Vandaag biedt O’Neill uitgebreide lijnen outdoorkledij voor mannen, vrouwen en kinderen aan.

Ook al is O’Neill uitgegroeid tot een merk met een ruime keuze aan vrijetijdskledij, surfen domineert nog altijd, wat goed nieuws is voor fashionista’s die fan zijn van de West Coast stijl. Weinig merken bieden, door de welverdiende reputatie van marktleider, een nog authentiekere stijl dan O’Neill als het aankomt op California Cool.