Opening Ceremony.

Opening Ceremony is het eigen merk van de internationale keten met dezelfde naam. Het merk wordt gerund door de eigenaren van het bedrijf — en tevens grote namen in de mode-industrie — Carol Lim en Humberto Leon. Het werd opgericht als inspiratie voor nieuwe ontwerpers, die zo nieuwe collecties konden ontwerpen voor hun winkels. De seizoenscollecties van Opening Ceremony staan er vooral om bekend dat ze altijd de laatste trends volgen in de mode-industrie.

Een korte geschiedenis

De grote keten Opening Ceremony werd opgericht door twee Amerikanen wiens ouders immigranten waren, Carol Lim en Humberto Leon. Nadat ze van een shopping trip naar Hong Kong hadden genoten, voelden de twee zich geïnspireerd om een nieuw soort winkel te openen in New York. De winkel beloofde een soort modern winkelcentrum te worden toen hij in 2002 werd geopend, met kleding en accessoires van zowel bekende merken als onbekende merken. Door de onvoorspelbare collecties en het veranderlijke aanbod, had de winkel al snel internationaal succes.

Hun eigen merk

Lim en Leon wilden vanaf het begin al een eigen heren- en damescollectie ontwerpen om in hun winkels te verkopen. Ze gebruikten de lessen die ze uit hun eigen ervaring als creatief directeur hadden getrokken, om een soort mentor te zijn voor nieuwe ontwerpers, die hun kleding in de Opening Ceremony Showroom mochten laten zien. Al snel begon het duo nieuwe collecties te presenteren op de catwalk in New York City. In 2014 kon Opening Ceremony met dank aan grote investeringen nog meer uitbreiden, waardoor hun eigen merk nu overal ter wereld in nog meer winkels ligt.

De Opening Ceremony look

Opening Ceremony verkoopt kleding, schoenen en accessoires voor dames en heren. De ontwerpers zijn erg selectief als het op hun collecties aankomt en focussen zich op trends die niet snel uit de mode zullen raken. Elk item heeft een unieke look, waardoor de collectie iets specialer is dan andere fast-fashion collecties. Het uiteindelijke plaatje straalt plezier, enthousiasme en creativiteit uit, waardoor shoppers blijven terugkeren naar het merk.

Een aantal bijzondere items in de Opening Ceremony damescollectie zijn bijvoorbeeld varsity-jasjes met borduursels, truien met ruches, tie-neck t-shirts en slip-on sneakers. Van fluwelen bomberjacks tot sweaters met erg lange mouwen — Opening Ceremony voelt altijd hip aan en zal zeker interessant zijn voor trendy fashionistas.