OshKosh B'gosh.

OshKosh B’gosh is genoemd naar de stad Oshkosh in Wisconsin, waar het bedrijf werd opgericht en waar nog steeds het hoofdkwartier staat. OshKosh B’gosh is een industrieleidend bedrijf op het gebied van baby-, peuter- en kinderkleding. De modieuze kleding is betaalbaar geprijsd en daarmee net zo aantrekkelijk voor ouders die graag waar voor hun geld krijgen als voor de modebewuste kinderen. OshKosh B’gosh is nu onderdeel van het overkoepelende Carter’s kinderkledingbedrijf, heeft meer dan 100 winkels in de Verenigde Staten en is over de hele wereld verkrijgbaar.

De geschiedenis van het OshKosh-merk

OshKosh B’gosh werd in 1895 opgericht en was oorspronkelijk fabrikant van werkkleding en vooral bekend om hun gestreepte tuinbroeken. Toen de populariteit van het functionele kledingstuk groeide veranderde het bedrijf haar naam in Oshkosh Overall Company. De naam van het bedrijf werd in 1911 veranderd in OshKosh B’gosh, naar verluid omdat de bedrijfsmanager het woord “b’gosh” had gehoord tijdens zijn bezoek aan een vaudeville-voorstelling.

Het bedrijf had al vanaf het begin kleine versies van de populaire tuinbroekenm maar nadat ze in de jaren ’60 in een postordercatalogus verschenen schoot de verkoop van het kinderkledingstuk omhoog. Naarmate de vraag naar werkkleding afnam breidde OshKosh geleidelijk aan de kinderkledinglijnen uit en werd de volwassenenkleding uitgefaseerd.

Leuke en modieuze kinderkleding

Tuinbroeken, verkrijgbaar in baby-, peuter- en kindermaten, verkopen nog steeds goed bij OshKosh B’gosh, maar het merk biedt ook een brede variatie aan spijkerbroeken, korte broeken, tops, jurken en schoeisel. Volledige lijnen zwem- en nachtgoed zijn ook verkrijgbaar. Van jongenstshirts met de tekst “still living with my parents” tot volledig kleurgecoördineerde outfits voor kleine meisjes, de stijl van OshKosh wordt gekarakteriseerd door speelse ontwerpen, vrolijke patronen en verrassend chicque stijlen.

Waardegedreven ontwerpen

Of het nu over een stijlvolle spijkerbroek of een modieuze feestjurk gaat, de kleding van OshKosh is ontworpen met de actieve levensstijl van kinderen in het achterhoofd. Kwaliteitsmaterialen en betaalbare prijzen maken het merk een geweldige keuze voor iedereen die graag waar voor z’n geld heeft. Met meer dan 100 jaar ervaring in het maken van kinderkleding weet OshKosh B’gosh precies hoe ze zowel kinderen als de volwassenen die hun kleding kopen tevreden moet houden.