Papillon.

Dansen is je lust en je leven. Je houdt van klassieke ballet, moderne dans of misschien zelfs van jazzdans. Maar als je naar de dansschool gaat dan moet je natuurlijk wel over de juiste dansoutfit beschikken. Je hebt goede schoenen nodig, maar ook kleding waar je vrijuit in kunt bewegen. Gelukkig heb je bij Papillon keuze genoeg!

Papillon brengt dansmode naar Nederland

Papillon is een grote naam in de Nederlandse danswereld. En dat al meer dan 60 jaar. Het danslabel werd in de jaren '50 opgericht door een Amsterdamse familie die werkzaam was in de leerhandel. Zij brachten een bezoek aan de stad Londen en in een schoenenwinkel kwamen ze een paar leren balletschoenen tegen. Dit zorgde direct voor inspiratie. In Nederland werd het idee dan ook uitgewerkt tot een complete lijn met balletschoenen. De naam voor het nieuwe danslabel was snel gevonden. Papillon (Frans voor 'vlinder') staat namelijk voor de sierlijkheid die zo kenmerkend is voor de balletwereld. Want iedere ballerina wil zich toch net zo sierlijk voelen als een echte vlinder?

Van klassiek ballet tot disco en moderne jazzdans

Er bestaan veel verschillende vormen van dans. Vanaf de jaren '70 werd de collectie van Papillon daarom steeds verder uitgebreid. Het merk ging zich onder andere richten op disco en moderne jazzballet. Films zoals Grease, Saturday Night Fever, Flashdance en Fame vormden hierbij een grote inspiratiebron. In de jaren '90 sloeg Papillon weer een nieuwe weg in. Aangezien dans veel raakvlakken heeft met bijvoorbeeld fitness en aerobics, besloot het label om ook een sportieve collectie te maken. Comfort en kwaliteit werden de belangrijkste kenmerken van deze nieuwe lijn. Papillon biedt tegenwoordig echt een grote variatie aan danskleding, schoenen en dansaccessoires. En door dit uitgebreide aanbod zit Papillon inmiddels diep in de Nederlandse danswereld geworteld.

De perfecte outfit voor iedere danser

Een ballerina heeft andere kleding en schoenen nodig dan een moderne jazzdanser. Klassieke dansers kunnen bij Papillon terecht voor tutu's, maillots, beenwarmers en balletpakjes met lange of korte mouwen. Daarnaast zijn er ook veel verschillende balletschoenen om uit te kiezen. Ga je voor spitzen van luxe satijn of voel je je toch prettiger met een stevige balletschoen van leer? Jij mag het zeggen. Voor moderne dansers en jazzdansers heeft Papillon een collectie met hotpants, jazzpants, tops, comfortabele danssneakers en nog veel meer. Leeftijd speelt daarbij geen rol. Papillon heeft namelijk een collectie voor kinderen én voor volwassenen. Want dansen is voor iedereen!