Patrizia Pepe.

Italiaanse ontwerpster Patrizia Mambi tekende in haar kinderjaren kleding en besteedde haar tienertijd aan het kopen daarvan, maar tot later in haar volwassen leven ze had nooit bedacht dat ze van de modewereld haar werk kon maken. Ze studeerde boekhouding en trouwde met Claudio Orrea, de eigenaar van een klein textielbedrijf met de naam Tessilform. Patrizia begon kleding voor het bedrijf te ontwerpen en in 1993 richtte het stel met de lancering van een vrouwenkledinglijn het merk Patrizia Pepe op.

Patrizia Pepe Collecties

De vrouwencollectie van Patrizia Pepe bevat onder andere jassen, jasjes, jurken, rokken, tops en badkleding en de meeste collecties zijn ontworpen als alledaagse kleding. In 2005 bracht het merk een volledige mannenkledinglijn op de markt met daarin onder andere jassen, overhemden, broeken, schoeisel en riemen. Een meisjescollecties volgde in 2007 en een kinderkledinglijn volgde in 2009. Eén van de laatste aanvullingen aan het merk is een vrouwen t-shirt capsulecollectie. De lijn werd aangekondigd door middel van een campagne met de naam “OFFBEAT” en bevat t-shirts bedrukt met opvallende teksten en oneliners, zoals “Rock it!”.

Pittige Italiaanse Ontwerpen

De tweede helft van de naam van het Patrizia Pepe-merk komt van het Italiaanse woord voor peper, “pepe”. Patrizia koos voor dit woord omdat het volgens haar de pikante stijl van het merk goed weergeeft. Patrizia Pepe-kleding heeft de bedachtzame lijnen en snitten waar Italiaanse ontwerpers bekend om staan, met een scheutje verstand en eigenzinnigheid aan de mix toegevoegd. Felle kleuren, grote en opvallende patronen, en ondanks dat de kleding als minimalistisch beschreven kan worden, met een goed oog voor details. Bijna ieder kledingartikel heeft een ontwerp, versiering of aard wat het uniek maakt.

De originaliteit van het Patrizia Pepe-merk verklaard de razendsnelle uitbreiding naar de internationale markt. Vandaag de dag vindt ongeveer 40% van alle verkopen plaats buiten Italië en Patrizia Pepe-kleding wordt verkocht in meer dan 1200 winkels over de hele wereld.