Pendleton Woolen Mills.

Het iconische Amerikaanse merk Pendleton, waarvan het hoofdkantoor zich in Portland, Oregon bevindt, staat vooral bekend om haar Indianen dekens en wollen kleding. Met een geschiedenis die meer dan 150 jaar teruggaat, heeft Pendleton de reputatie opgebouwd dat het casual kleding van hele hoge kwaliteit produceert, met betaalbare prijskaartjes. Dankzij samenwerkingen met merken als Gap en Nike, heeft dit merk – dat ondertussen al ontzettend lang mee gaat! – weer een frisse uitstraling gekregen. Het is echter vooral de populaire outdoor kleding, die ervoor gezorgd heeft dat Pendleton al generaties lang loyale fans heeft.

De oprichting van Pendleton

De oprichter van Pendleton, Thomas L. Kay, verdiende in Engeland de kost als wever, voordat hij naar de V.S. emigreerde. In 1863 verliet hij de wolmolens waar hij werkte aan de Oostkust en vertrok hij naar de Westkust. Nadat hij twee molens had geopend in Oregon, vroeg Kay zijn dochter Fannie en haar echtngenoot Charles Bishop om hulp bij het openen van een derde molen in de stad Pendleton. De Bishop familie verhuisde samen met hun drie zonen naar Pendleton in 1909.

Pendleton was de ideale locatie om wol te produceren, te midden van velden vol met schapen en met makkelijke transportatie-opties. De Bishops namen een molen over die niet meer werd gebruikt en al snel maakte Pendleton Woolen Mills dekens, badjassen en sjaals voor de Indianenstammen in de regio. In 1924 begon het merk ook sportkleding van ruwe wol te produceren voor heren. In 1949 werden hier ook collecties voor dames aan toegevoegd.

Pendleton plaid

Pendleton introduceerde kleurrijke outdoor kleding voor heren, waaronder wollen overhemden in verschillende plaid patronen. Met de brede verticale en horizontale strepen die door elkaar liepen, werden de plaid shirts zó populair, dat mensen soortgelijke shirts van andere merken nog steeds een “Pendleton” noemen. Het Pendleton merk heeft nog altijd een brede collectie aan plaid ontwerpen voor dames en heren.

De damescollectie

Van luxe ‘boiled-wool’ jassen tot kasjmier truien – de uitgebreide Pendleton damescollectie bestaat uit outerwear, jurkjes, bloesjes, rokjes, truien en broeken. Daarnaast is er ook een leuke collectie aan accessoires en nachtkleding verkrijgbaar. De Pendleton stijl, die ontworpen is voor vrouwen met een actieve lifestyle, kunnen worden herkend aan de klassieke modellen, preppy looks en fijne pasvormen die tijdloos zijn. Omdat Pendleton kleding zowel comfortabel als modieus is, is de kleding perfect voor outdoor avonturen, maar ook voor casual momenten.