Pig and Hen.

Je leeft je leven vol overgave. En soms doe je misschien dingen waarbij je wel een beetje extra bescherming kunt gebruiken. Pig & Hen zorgt ervoor dat je ongeschonden uit de strijd komt. De armbanden zelf zijn sterker dan staal en ze kunnen alle omstandigheden aan. Dus wat je vandaag ook van plan bent, Pig & Hen heeft de perfecte accessoires om je taak te voltooien.

Waar bijgeloof al toe kan leiden

Pig & Hen: de naam alleen al roept veel vragen op. Toch is deze merknaam zeker niet toevallig gekozen. Uit bijgeloof lieten zeelieden vroeger een haan en varken op hun voet tatoeëren. Want als een schip verging dan waren deze dieren vaak de enige die de ramp overleefden. Dit kwam simpelweg doordat de hanen en varkens werden vervoerd in houten kratten die gewoon bleven drijven. Maar de zeelieden die eeuwen geleden over de wateren voeren, geloofden dat de tatoeage hen kon helpen om weer veilig thuis te komen. En dat is toch een mooie gedachte!

Het Amsterdamse label Pig & Hen is opgezet door mensen met een achtergrond in de scheepvaart. Ze lieten zich niet alleen voor de naam inspireren door de nautische wereld. Ook de materialen die zij gebruiken, zijn opvallend. De armbanden worden namelijk gemaakt van echte scheepstouwen. Dit dikke touw zorgt meteen voor die stoere look waar Pig & Hen bekend om staan. Dit zijn armbanden waar je mee gezien wilt worden!

Een originele collectie armbanden

Nederland heeft een lange en succesvolle geschiedenis in de scheepvaart. Pig & Hen probeert die traditie op een heel eigen manier voort te zetten. De armbanden van dit Amsterdamse merk worden stuk voor stuk met de hand gemaakt. Dat levert een originele en veelzijdige collectie op. De armbanden hebben ook allemaal eigenzinnige namen als Sharp Simon, Whiskey Willy, Tiny Ted en Hairy Harry. Je kunt je wel voorstellen wat voor type zeelui de ontwerpers in hun hoofd hadden toen ze deze namen bedachten.

Voor de collectie maakt Pig & Hen gebruik van verschillende kleuren touw. Soms worden er zelfs twee of drie kleuren gebruikt waardoor er een mooi patroon of gemêleerd effect ontstaat. De metalen sluiting maakt je stoere look helemaal compleet. Kun je niet wachten om deze armbanden zelf te dragen? Bekijk dan de online collectie van Pig & Hen en kies je favoriete kleur en model uit.