Quick.

Iedere sportliefhebber is wel bekend met Quick. Er zijn immers heel wat sportieve grootheden die in het verleden unieke prestaties wisten te leveren op schoenen van dit merk. Maar Quick gaat met de tijd mee. Het is tegenwoordig een echt streetwear merk geworden dat eigentijdse ontwerpen weet te combineren met een vleugje nostalgie. En dat levert een zeer vernieuwende collectie op.

Een verleden vol sportieve prestaties

Het Nederlandse Quick is al meer dan 100 jaar een grote naam in de sportwereld. Het bedrijf begon in 1905 en sindsdien zijn er al heel wat overwinningen gemaakt op de sportschoenen van dit merk. Bokslegende Bep van Klaveren en schaatser Kees Verkerk hadden al de zogenaamde 'Quickies' aan hun voeten. Maar het zijn vooral de voetbalschoenen die een rijke historie hebben. Grootheden als Abe Lenstra, Faas Wilkes en Piet Keizer speelden in de jaren '50 en '60 de sterren van de hemel met een paar voetbalschoenen van Quick aan hun voeten. Ondanks al deze grootse prestaties, belandde het bedrijf in een dip. Toch is Quick sinds 2001 weer helemaal terug. En misschien is het bedrijf nog wel beter en sterker dan ooit.

Klaar voor de hedendaagse markt

Hoewel de naam Quick gehandhaafd blijft, wordt bij de herstart ook de naam Q1905 gelanceerd. Met deze trendy naam is het meteen duidelijk dat het oude Quick weer helemaal klaar is voor deze tijd. Waar vroeger vooral de nadruk lag op functionele sportschoenen en -kleding, is er tegenwoordig vooral aandacht voor het design. Het nieuwe Quick staat voor sportieve fashion waarin je gezien mag worden. De sportswear collectie voor dames en heren is comfortabel, eigentijds en beschikt over een vleugje nostalgie. Want ook het verleden van Quick is nog lang niet vergeten.

Een vernieuwende retro collectie

Quick is met Q1905 een nieuwe weg ingeslagen zonder de oude succesformule los te laten. De ontwerpers brengen namelijk de oude modellen weer op de markt, al worden ze uiteraard wel in een nieuw jasje gestoken. Een item dat natuurlijk niet in de collectie mag ontbreken, zijn de Quickies. Deze schoenen zijn gemakkelijk herkenbaar aan de twee strepen met blokjes, die aan de zijkant zitten. En die schoenen passen perfect in de retro trend die vandaag de dag zo populair is. Toch vind je in de collectie van Quick niet alleen sportieve schoenen. Het merk verkoopt een complete streetwear look die helemaal van deze tijd is.