Quoddy.

“Aandacht voor elk klein detail, zonder concessies”: dat is het motto van Amerikaans schoenenmerk Quoddy. Deze producent van op maat gemaakte schoenen, waarvan het hoofdkantoor zich in Maine bevindt, produceert handgemaakte schoenen op bestelling voor dames en heren. Quoddy staat het best bekend om haar moccasins, die geïnspireerd zijn door de tradities van de Indianenstammen in de regio, maar het merk heeft ook laarzen, bootschoenen en casual schoenen.

De oorsprong van Quoddy

Het Quoddy merk werd in 1909 opgericht, toen een naaier voor L.L. Bean – Harry Smith Shorey – besloot om moccasins te gaan produceren met de wrap-around techniek die door de Indianen wordt gebruikt. Tijdens de 20ste eeuw hadden verschillende mensen met veel uiteenlopende ideeën Quoddy in handen, waardoor er weinig samenhang was en de verkoop stevig daalde. In 1998 werd het bedrijf overgenomen door de achterkleinzoon van de oprichter van het bedrijf, Kevin Shorey, waarna weer over werd gegaan op de met de hand gemaakte ontwerpen.

Authentieke moccasins

Quoddy’s team aan professionele naaisters gebruikt met trots de ‘wrap-around’ technieken die ook door de Indianen worden gebruikt. De leren zool gaat niet alleen om de onderkant van de voet heen, maar ook deels om de zijkant van de voet. Hierna wordt de zool met de hand vastgenaaid aan het middenstuk, waardoor de schoen naar de voet gaat staan, zodat de schoen helemaal bij de voet van de betreffende persoon past. Als het leer uiteindelijk los begint te raken, staat Quoddy’s team aan professionele schoenenmakers voor je klaar om een nieuwe zool aan de moccasins te naaien.

Op maat gemaakte schoenen

Naast de authentieke moccasins, biedt Quoddy ook luxe collecties van handgemaakte schoenen voor dames en heren. De opties variëren van stoere laarzen en bootschoenen tot chique penny loafers en campadrille ballerina’s. De meeste modellen zijn ook verkrijgbaar met een schapenwollen binnenkant en memory foam, voor extra warmte en comfort. Er is ook een brede collectie aan pantoffels verkrijgbaar, met bijvoorbeeld rubberen zolen waar extra lucht in zit. Van laarzen tot oxfords – elk paar schoenen wordt naar bestelling gemaakt, compleet met de hand.

Deze hoogwaardige, handgemaakte kwaliteit is ook precies waarom celebs zoals Tom Brady gek zijn op Quoddy schoeisel. Daarnaast is ook het feit dat je je schoenen kunt laten repareren en herstellen zolang je ze hebt, een extra reden waarom Quoddy zo populair is. Deze schoenen gaan je hele leven mee: Quoddy schoenen zijn een investering in tijdloze stijl en lang meegaand comfort.