Rachel Zoe.

Beginnende ontwerpers slaan verschillende paden in om hun doelen te bereiken, maar de functie van een persoonlijke stylist is vrij uitzonderlijk. Wanneer je echter de reputatie ontwikkelt een goed modegevoel te hebben, en je hebt ervaring met een populaire realityshow, dan vergroten je kansen om te slagen als ontwerper. Dat is de route die Rachel Zoe gevolgd heeft om haar eigen collectie van kledij, schoenen en handtassen te ontwerpen in 2011.

Van stylist naar ontwerper

Zoe werd in 1971 geboren als Rachel Zoe Rosenzweig, maar ze liet haar familienaam vallen toen ze naar New York verhuisde om een modecarrière te starten. Zonder enige ervaring in de industrie, vond ze een job als redacteur bij een plaatselijk modetijdschrift. De contacten die ze daar legde zorgden ervoor dat ze haar persoonlijke stijldiensten kon aanbieden aan een heleboel beroemdheden, waaronder Lindsay Lohan, Mischa Barton en Keira Knightly. Zoe werkte samen met allerlei accessoiremakers om nieuwe schoenen- en handtascollecties te introduceren, waaronder een collectie onder haar naam voor QVC. Haar vrijetijdscollectie van kledij en accessoires is nu beschikbaar online en in meer dan 275 winkels.

In 2008 zorgden Zoes connecties met de beau monde ervoor dat ze een realityshow kreeg, genaamd “The Rachel Zoe Project”, waarin haar professionele en persoonlijke leven gevolgd werd. De serie duurde maar liefst vijf seizoenen, waarvan het laatste seizoen zich concentreerde op de creatie van haar kledingcollectie.

De stijl van Rachel Zoe

Zoe houdt van vintage en vroegere Hollywoodglamour, waardoor ze in de ideale positie was om te profiteren van de huidige passie voor bohemienmode die wordt geïnspireerd door de jaren ’70. Ze staat bekend voor haar talent om beroemdheden te kleden in outfits die een gekoesterde elegantie en futloosheid weergeven. Haar merkcollectie is beperkt, maar bevat enkele van haar bekende looks, zoals korte, losse jurkjes, enkellange jurken versierd met metallic afwerking, en vrijetijdskledij met gestreepte en geruite patronen.

Het merk Rachel Zoe zal misschien niet zo tijdloos blijken als de merken van gevestigde ontwerpers, maar het valt niet te ontkennen dat haar vintagestijl die op beroemdheden is gericht perfect in de mode is.