Red Wing Shoes.

Red Wing Shoes is een Amerikaans bedrijf dat in meer dan 100 landen ter wereld actief is en bekendstaat voor de productie van veiligheidsschoenen (voor mannen) die bestand zijn tegen de zwaarste omstandigheden. Het merk is een eeuw oud en krijgt nu opnieuw aandacht van een nieuwe generatie jonge mannen die zijn vernieuwende aantrekkingskracht ontdekken. Red Wing heeft zijn merk in de voorbije tien jaar uitgebreid naar modebewuste sportschoenen, geklede schoenen en vrijetijdsschoenen, gericht op deze modebewuste demografische groep.

Het begin van Red Wing

In 1905 verzamelde een schoenenverkoper uit Minnesota, genaamd Charles Beckman, 14 andere investeerders om de Red Wing Shoe Company op te richten. Het was Beckmans doel om een stevige, industriële veiligheidsschoen te maken die aangenaam was om te dragen tijdens een lange, veeleisende shift. Het succes liet niet lang op zich wachten. De originele veiligheidsschoen bleek zo stevig en duurzaam te zijn dat het bedrijf geselecteerd werd om laarzen te vervaardigen voor het leger tijdens de twee wereldoorlogen. Het bedrijf begon in de jaren ’50 ook buitensportschoenen te produceren en introduceerde vrijetijdsschoenen voor mannen in 2005.

Op zoek naar een niche

Het ontwerp van schoenen die voldeden aan de eisen van specifieke beroepen, zorgde ervoor dat Red Wing terechtkwam in een niche van de schoenenindustrie die het merk tot op vandaag goed van pas komt. Sommige ontwerpen van Red Wing hebben speciale veiligheidskenmerken, zoals stalen tippen of statisch-dissipatieve materialen die bescherming bieden bij elektrische risico’s. Er zijn veel bedrijven die op het merk rekenen om hen te helpen voldoen aan gereglementeerde veiligheidsvoorschriften.

Duurzame stijl

Van de olievelden in het Midden-Oosten tot de boerderijen in de VS, het merk Red Wing Shoes heeft een reputatie voor kwaliteit opgebouwd dankzij het gebruik van kwaliteitsleer dat mettertijd alleen maar comfortabeler wordt. Red Wing heeft zijn eigen leerlooierij die leer produceert met verschillende afwerkingen, onder andere oliegelooid leer, omgekeerde suêde en zacht leer. Het bedrijf produceert niet alleen veiligheidssschoenen van 15 à 20 cm, maar ook een uitgebreide collectie stapschoenen, Oxfords en chukkas.

Red Wing Heritage label

In 2008 introduceerde Red Wings Shoes de Heritagecollectie van handgemaakte schoenen die het bedrijf omschrijft als arbeidgeïnspireerde modeproducten. De collectie bevatte ook accessoires zoals riemen, sokken en schoenverzorgingsproducten. Vanwege hun tijdloze stijl, langdurige kwaliteit en verfijnde stijl genieten de schoenen van Red Wing Heritage een enorme populariteit bij modebewuste mannen over de hele wereld. De jongere generatie voegt zich nu ook bij de schare Red Wing fans die al tientallen jaren trouw zijn aan het merk.