River Island.

Het River Island-kledingmerk is een familiebedrijf dat al sinds oprichter Bernard Lewis de eerste winkel opende in Londen in 1948 onderdeel is van de gevestigde Britse mode-orde. Al vanaf het begin is het aanbieden van betaalbare en modieuze kleding de succesformule voor dit populaire merk. Lewis is een slimme ondernemer en kwam er al snel achter hoe waardevol het is om de voorraden klein te houden door trendy ontwerpen te verkopen die over de toonbank zouden vliegen. Vandaag de dag heeft River Island ongeveer 350 winkels in Groot-Brittannië, Europa, het Midden Oosten, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika.

Wat zit er in een naam?

Het bedrijf, dat in de jaren ’40 begon met de naam Lewis Separates, werd in de jaren ’60 tot Chelsea Girl omgedoopt onder de invloed van de veranderingen in de muziek, mode en popcultuur die toentertijd in de Chelsea-buurt plaatsvonden. De nieuwe naam gaf het merk nieuwe aandacht, waardoor het bedrijf overal in Groot-Brittannië winkels kon openen. De naam River Island werd voor het eerst gebruikt in 1987 voor een mannenkledinglijn. Aanvoelende dat de naam Chelsea Girl oubollig begon te worden, veranderde Lewis vier jaar later de naam van al zijn kledinglijnen in River Island.

Intern ontwerpteam

Lewis begreep direct dat de sleutel tot het leveren van trendgedreven mode de mogelijk tot het snel reageren en reproduceren zou zijn. Daarom richtte hij in de jaren ’50 een groot ontwerpteam op in het Londense hoofdkwartier. Vandaag de dag wordt bijna alle River Island-kleding intern ontworpen, waardoor het merk wekelijks nieuwe looks aan de collecties toe kan voegen. Dit is bovendien ook een kostenbesparende aanpak, één die het bedrijf helpt de prijzen laag te houden voor kostenbewuste kopers.

River Island Collecties

River Island biedt volledige kledinglijnen en accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen. De meest recentelijke toevoeging is de RI Plus, een collectie voor vollere vrouwen waarin alles van alledaagse kleding tot feestjurken en kantoorkleding de revue passeert. River Island-ontwerpers laten zich inspireren door de nieuwste trends die op de catwalk voorbijkomen en ze gebruiken ook de invloeden van de beroemdhedenmode, waaronder copycat-looks van populaire tvserie-personages.

Recentelijke vrouwenkledingcollecties bestaan uit trendy stijlen, zoals suêde patchwork-laarzen, onderjurken en wikkelrokken die om het middel vastzitten. Stijlen bevatten vaak kijk-mij-eens-elementen, zoals franjezomen en contrasterende stiksels en ook jurken met flirterige uitsnedes, lichaamsomhelsende vormen en vrouwelijke bloemen zijn in de hele lijn aanwezig. Wat er op dit moment ook trendy is, fashionista’s kunnen er altijd op rekenen dat River Island de laatste stijlen aanbiedt.