Shoesme.

Kinderen groeien snel. Het ene moment kruipen ze nog door de kamer en het volgende moment rennen ze al rond op het schoolplein. Voor elke fase heeft Shoesme de juiste schoenen in de collectie. Zo krijgen jonge kindervoeten de kans om zich op een gezonde manier te ontwikkelen.

De perfecte schoen voor elke fase van je kind

Het idee voor Shoesme ontstond in 1999. Michiel Slaats ontdekte dat er bij het maken van kinderschoenen alleen werd gekeken naar de lengte- en wijdtematen. En dat is best gek als je je bedenkt de ontwikkeling van kindervoeten in verschillende fases verloopt. Want een kind dat voorzichtig de eerste stapjes zet heeft nu eenmaal een ander soort schoen nodig dan een 8-jarige die zelfverzekerd rondloopt. Daarom heeft Shoesme unieke concepten bedacht voor baby's, peuters, kleuters, kinderen in de basisschoolleeftijd en tieners. Voor de allerkleinsten zijn er bijvoorbeeld babyslofjes en schoenen met extra ondersteuning. Schoolgaande kinderen kunnen zich juist uitleven in de collectie met stoere sneakers, sandalen en laarzen. Door de perfecte pasvorm en de mooie materialen zitten al deze schoenen heerlijk. Kinderen krijgen meteen zin om de wereld te gaan ontdekken.

Shoesme gaat voor de allerhoogste kwaliteit

Shoesme is een kinderschoenenmerk van Hollandse bodem. Het ontwerpen van de schoenen en ontwikkelen van de verschillende concepten gebeurt dus ook in eigen land. Maar voor het produceren van de schoenen werkt Shoesme samen met kleine Portugese schoenfabrieken. Hier wordt elke sneaker en sandaal met de hand gemaakt. Om de allerhoogste kwaliteit te garanderen, wordt alleen het beste leer voor de collectie gebruikt. Daarnaast gebruiken ze altijd de eigen zolen, hielstukken en uitneembare binnenzolen van Shoesme. Hierdoor weet je zeker dat je kinderschoenen koopt die perfect om de voeten zitten.

Een collectie met trendy kleuren en mooie details

Ouders vinden het belangrijk dat kinderschoenen stevig zijn en de voeten goed ondersteunen. Jongens en meiden zelf hebben weer heel andere eisen. De schoenen moeten namelijk vooral leuk zijn. Ook daar heeft Shoesme een antwoord op. Het merk werkt veel met vrolijke kleuren en gekke details waardoor de schoenen er echt uitspringen. Jongens kiezen bijvoorbeeld voor rode sneakers met opvallende stiksel. En voor meisjes zijn er kleurrijke laarzen met patches of gevlochten bandjes. Het is wel duidelijk dat Shoesme weet wat kinderen nodig hebben én wat ze leuk vinden.