Skechers.

Skechers werd in de jaren ’90 opgericht en was in eerste instantie een distributeur voor functionele laarzen zoals Doc Martins en is in korte tijd geëvolueerd tot een marktleider op het gebied van sportschoenen en vrijetijdsschoeisel. Het merk stond kortgeleden in de spotlights toen de jaarlijkse verkoopcijfers boven die van krachtige competitie zoals Nike, Adidas en Under Armour uitsteeg. Experts schrijven het succes van het merk toe aan de vastberadenheid om stijlvolle schoenen voor een in toenemende mate trendbewuste markt te creëren.

De geschiedenis van Skechers

Skechers werd in 1992 opgericht door Robert Greenberg en zijn zoon Michael en begon al snel na de oprichting originele ontwerpen aan te bieden. Greenberg was voorheen het hoofd van het trendy merk L.A. Gear en was dus goed op de hoogte van hoe je sportschoenen met een stijlvol uiterlijk slim in de markt kunt zetten. De locatie in Zuid-California maakte het makkelijk om het llifestyle-schoeisel van het merk onder de aandacht te brengen, waarmee ook beroemdheden werden aangetrokken die in de rij staan om deel te nemen aan reclamecampagnes. Beroemdheden zoals zangeressen Demi Levato en Meghan Trainor en atleten zoals Sugar Ray Leonard, Pete Rose en Joe Montana zijn al onderdeel geweest van Skechers-reclames.

Stijl en prestatie

Skechers zet zichzelf al vrijwel vanaf het begin af tegen de andere bedrijven die sportschoenen aanbieden door twee totaal verschillende categorieën schoeisel aan te bieden. De ene lijn is toegewijd aan sportschoenen voor de serieuze sporter. Hieronder valt onder andere het Skechers Go Run-, Go Golf-, Go Flex- en Go Walk-schoeisel. De sportschoenenlijn van Skeckers maakt gebruik van innovatieve technologieën die variëren van glow-in-the-dark-materialen tot ingebouwde sensors die je feedback geven bij gebruik.

De lifestyle-categorie biedt een brede selectie aan modieuze opties die variëren van stijlvolle sneakers en kleurrijke laarzen tot comfortable ballerina’s en sandalen. Met de brede collectie klassieke espadrille-stijlen is de BOBS-collectie één van de populairste lijnen in deze categorie. Zowel de lifestyle- als de sport-lijnen bieden extra’s, zoals memory foam-voetbedden die het comfort verhogen en de prestaties verbeteren.

Plezier en mode

Naast het aanbieden van complete schoeisellijnen voor mannen en vrouwen biedt Skechers ook leuke en modieuze schoenen voor kinderen. De nieuwe Game Kick 2-kinderschoenenlijn bevat sneakers met videogames ingebouwd in de voorkant van de schoen. Een infrarood-afstandbediening maakt het de spelers mogelijk om ontspannen met de voeten omhoog te gaan zitten tijdens het spelen. Van trendy vrouwenschoenen tot kinderschoenen met technologische hoogstandjes, de mogelijkheden van het merk om een enorm brede doelgroep aan te spreken met modieus, betaalbaar kwaliteitsschoeisel is duidelijk de drijvende kracht achter het recentelijke succes van het merk.