Sorel.

Ooit waren ze bekend voor hun laarzen voor utilitaristen, maar de laatste tien jaar maakt Sorel trendsettende schoenen voor hun klanten. Hun klantenbestand is vandaag zelfs meer dan 70 percent vrouwelijk. Het is het favoriete merk van celebrities, van Kate Middleton en David Beckham tot Chelsea Handler en Kim Kardashian, Sorel is het go-to merk geworden van de modieuze bekende koppen. De schoenen werden in 1959 geïntroduceerd en zijn vandaag enorm bekend.

Canadees Origine

Het verhaal van de transformatie van Sorel tot een modieus merk begon in 1907, toen de industrieel Jacob Kaufman en zijn zoon de Kaufman Rubber Company oprichtten. Ongeveer een halve eeuw lang, produceerde de Kaufman fabriek enkel harde rubberen schoenen en kledij voor de commerciële industrieën zoals mijnwerk en de visserij. In de jaren ’50, begon Kaufman lederen botten met rubberen zolen te verkopen, waaronder de Sorel laarzen voor het koude weer, die de best verkopende producten werden.

De Geboorte van een Merk

Het bedrijf ging verder onder de naam Kaufman Footwear tot het bankroet verklaard werd in 2000. Toen werd het Sorel merk gekocht door Columbia Sportswear voor $8 miljoen. Diep onder de indruk van de verkoop van schoenen zoals de gekende Caribou laars, maakte Columbia de beslissing om de lijn uit te breiden naar een alleenstaand merk in 2009. Vandaag biedt Sorel een uitgebreide collectie laarzen, schoenen, sandalen, slippers en sneakers voor mannen, vrouwen en kinderen aan.

Sorel Style

Sorel schoenen worden altijd gekenmerkt door de kwaliteitsmaterialen die gebruikt worden, het uitstekende vakmanschap en het comfort in elke weersomstandigheid dat het merk succesvol maakte, maar het is vooral hun modieuze stijl die vandaag de meeste aandacht trekt. Van muiltjes met zilveren accessoires tot peep-toe laarsjes, de Sorel collectie voor vrouwen bevat de laatste trends in schoenenmode. Hun in het oog springende designs zijn de favoriete keuze voor bekende stijlmakers zoals Gwen Stefani, January Jones en Elle Macpherson.

Schoenen voor Elk Seizoen

Winterlaarzen aan topkwaliteit die je in stijl en comfort van de skipiste naar de straat brengen, maar weinig merken combineren mode en functie beter dan Sorel bij koud weer. De nieuwe zonnige lijnen van ballerina’s, muiltjes, laarsjes en combinaties tussen sandalen en sneakers bieden chique en comfy opties voor de lente en de zomer. Van stevige winterbotten tot slippers voor buitenshuis, Sorel schoenen bieden jou verschillende mogelijkheden om er dit seizoen modieus uit te zien.