Speedo.

Speedo is een bekende leider in de wereld van het competitief zwemmen en een internationaal kledingmerk dat zwemkledij aan topkwaliteit en gerelateerde accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen aanbiedt. Het merk werd bekend voor het uitblinken en focussen op technische innovaties die de sportprestaties in het water verbeteren. De slanke, gestroomlijnde stijl van Speedo kledij zorgt ervoor dat competitieve zwemmers hun hoofdklanten zijn, maar het merk is ook een populaire keuze bij iedereen die modieus wil zijn in en rond het water.

Het Speedo Merk introduceren

Het Speedo merk is ongeveer een eeuw geleden in Australië opgericht, maar is nu gebaseerd in Nottingham, England. Oprichter Alexander MacRae, een emigrant van Schotland begon in Sydney na de Eerste Wereldoorlog een zaak met ondergoed voor mannen. Hij noemde het Fortitude, zoals zijn familieschild, en het bedrijf werd een grote leverancier van sokken voor het Australische leger tijdens de oorlog. In 1927, kreeg het merk de naam Speedo nadat er een nieuw “zwemkostuum” voor mannen geïntroduceerd werd. Met een racer-back en aangesloten stijl, was het pak één van de eerste die speciaal voor competitief zwemmen gemaakt werd.

Olympische Eminentie

Speedo kreeg wereldwijde aandacht bij de Olympische Zomerspelen van 1932 toen de Australische zwemmer Clare Dennis records brak in een zijden zwempak van het merk. Sinds die introductie tot de Olympische arena, zijn er meer gouden medailles gewonnen door atleten die Speedo droegen dan welk ander merk ook. Speedo blijft hard investeren in onderzoek en ontwikkeling om zwemkledij te produceren die atleten dat ietsje extra geven bij de competitie.

Gemaakt voor Prestatie

De Performance Collectie van het merk bevat pakken die gemaakt zijn met compressiestoffen die wrijving verminderen, gelaste naden en gevarieerde texturen die stuwing helpen verminderen terwijl ze je meer bewegingsvrijheid geven. Collecties bevatten ook technologisch geavanceerde accessoires van badmutsen en duikbrillen tot zwemvliezen en peddels, allemaal ontworpen om betere sportprestaties te leveren. Het merk biedt ook een uitgebreide collectie aan materiaal voor zwemtraining, waaronder drijfmiddelen, zwemborden en vlotters.

Vorm, Functie en Mode

Of je nu in het water duikt voor de fun, fitness of sport, Speedo zwempakken zijn ontworpen om je waterervaring te verbeteren. Speedo heeft ook artikelen voor buiten het water, een stijlvolle kledingcollectie die gaat van lichte jasjes en hoodies naar yogabroeken, t-shirts en tanktops. Alle Speedo kledij bevatten het iconische boemerang logo van het merk, een hulde aan het Australische verleden. Zoals een boemerang, zorgt de modieuze stijl van Speedo ervoor dat je altijd terugkomt voor meer.