State of Art.

State of Art is een kledingmerk voor mannen met een casual of sportieve stijl. Voor de kleding laten de designers zich graag inspireren door de klassieke autosport. Het resultaat is een stijlvolle collectie die echt past bij de man van nu.

Een eersteklas lifestyle merk

Het Nederlandse State of Art kwam in 1987 met de eerste collectie. Toch gaat de geschiedenis van het merk al veel verder terug. Het begon allemaal in 1936 toen Albert Westerman sr. samen met zijn zus een breiatelier opzette. Hierbij werd de ondernemer gedreven door een grote passie voor mode. In eerste instantie produceerde het bedrijf gebreide babykleding, maar eind jaren ‘70 werd het roer volledig omgegooid. Albert Westerman jr. wilde een collectie met draagbare, casual herentruien. State of Art was geboren. Inmiddels is het label uitgegroeid tot een echt lifestyle merk met een uitgebreide menswear collectie.

De complete State of Art menswear collectie

Elk jaar komt modelabel State of Art met acht nieuwe collecties. In deze collecties zitten alle items die een man in zijn kledingkast moet hebben hangen, zoals broeken, vesten, polo’s, overhemden en jassen. En natuurlijk zijn ook de truien gewoon gebleven. De State of Art herentruien zijn er in de meest uiteenlopende kleuren en tinten. Daarnaast verwerkt het label graag klassieke patronen in de truien. Strepen, blokken en ruiten: je ziet het allemaal terug in de collectie.

Liefde voor klassieke autosport

Mannen en auto’s zijn een perfecte combinatie. Dat weten ze bij State of Art ook. Daarom zitten er in de collectie allerlei verwijzingen naar de klassieke autosport. Als je een outfit van State of Art draagt, zie je jezelf al zo rond racen over het circuit van Zandvoort. Maar een actieve, sportieve man stelt meer eisen. Je wilt comfortabele kleding van een hoge kwaliteit. En dat is precies waar State of Art voor staat. Het label weet wat een man nodig heeft. Laat je dus gewoon eens inspireren door alles wat er in de online collectie te vinden is.