Steve Madden.

Steve Madden is een Amerikaans schoenenmerk gebaseerd in New York en genoemd naar de ontwerper en oprichter. Een bloeiende onderneming met een jaarlijkse omzet van meer dan $1 miljard dollar. Steve Madden biedt modieuze schoenen en accessoires voor vrouwen en mannen aan die gecreëerd worden door een in-house design team. Het populaire merk is geliefd voor zowel zijn betaalbare prijzen en modieuze stijlen.

De Geschiedenis van het Merk

In de jaren ’80, stopte New Yorker Steve Madden met studeren en begon hij met werken in een schoenenwinkel. Na twee jaar, ging hij werken bij een schoenenfabriek waar hij acht jaar lang alle kneepjes van het vak leerde. Op 31-jarige leeftijd ontwierp hij een originele schoen die hij Marilyn doopte, een klopachtig muiltje dat op een laars lijkt als je het onder een jeans draagt. Kort daarna volgde de Mary Jane. Hij verkocht schoenen vanuit zijn auto waarbij hij een reputatie kreeg voor het maken van erg modieuze designs. In 1990 startte hij zijn eigen bedrijf dat onmiddellijk veel klanten trok.

Schandaleuze Stijl

Steve Madden was ooit de bekendste schoenenontwerper in de Verenigde Staten en blijft nu een sterke speller in de industrie ondanks de veroordeling voor stockmanipulatie in 2002. Madden’s financiële hoogtes en laagtes werden getoond in de film “The Wolf of Wall Street” uit 2013. Zoals Martha Stewart, is Madden uit de gevangenis gekomen zonder enige schade aan zijn merk. Zijn gevoel voor trendy stijlen is te zien in alle collecties van het extreem populaire merk. De prijzen van Steve Madden zijn schandaleus laag, zodat je een paar kan uitkiezen voor elke gelegenheid zonder je budget schade toe te brengen.

Collecties Gedreven door Trends

Steve Madden is een modieus schoenenmerk dat een constant veranderend assortiment lakschoenen, wedges, sneakers, sandalen en botten voor vrouwen en mannen aanbiedt. Door de jonge designs van het bedrijf is het merk favoriet bij tieners en twintigers die graag zeer modieus blijven. Van open toe laarzen en vetergladiators tot platte schoenen en ballerina’s, liefhebbers van schoenen kunnen rekenen op het vinden van de laatste stijlen bij Steve Madden.