Sunspel.

Hoewel een groot deel van de modewereld rages achtervolgde en met trends meeliep zet Sunspel al meer dan 150 jaar stilletjes en zelfverzekerd het bedrijf voort. De Britse maker van alledaagse kledij heeft kwaliteit altijd boven kwantiteit in het vaandel gehad, waardoor de kleding voor een hogere prijs over de toonbank gaat. Het valt niet te ontkennen dat het Sunspel-merk een belangrijkek rol heeft gespeeld in de vocubulaire van “alledaagse luxe” in de modewereld. Velen zijn dan ook van mening dat de onfeilbare kwaliteit iedere cent waard is.

Het Ultieme T-Shirt

Het merk dat uiteindelijk Sunspel zou worden werd in 1860 opgericht door Thomas A. Hill en begon als een mannenondergoedbedrijf in Nottingham, Engeland. Kleermakers begonnen in plaats van kriebelig wol steeds vaker katoen voor ondergoed te gebruiken en Hill had toegang tot de zachtste en fijnste katoen ter wereld. De katoenen hemden die door Sunspel werden geproduceerd evolueerde in de t-shirts die het merk tegenwoordig aanbiedt. De t-shirts, gemaakt van Egypstische en Jamaicaanse katoen en gesponnen in Zwitserland, worden in Groot Britannië gemaakt en de lichtgewicht t-shirts zijn ook vandaag de dag nog één van de populairste kledingstukken in het Sunspel-arsenaal.

Bond, James Bond

Toen de best geklede spion van het witte scherm aangekleed moest worden lieten de producers hun oog op Sunspel vallen om met slimme en modieuze oplossingen te komen. Sunspel gaf hun klassieke Riviera-poloshirt een makeover voor de meest recente acteur in de rol van Agent 007: Daniel Craig. In 2012 herontwierp Sunspel ook de lichtblauwe zwembroek die Sean Connery droeg in “Thunderball”. Beide stukken zijn nu onderdeel van de uitgebreide mannenkledingcollectie van onafhankelijk te dragen sportkleding.

Innovatieve Stoffen

In aanvulling op de stijl van het merk die zowel op maat gemaakt als ontspannen aanvoelt is Sunspel ook beroemd om de ontwikkeling van nieuwe stoffen, waaronder het warp-knit katoen dat gebruikt wordt voor de Riviera-polo. Eén van de nieuwste innovaties van het merk is de loopback-stof die wordt gebruikt om de modieuze joggingbroeken en truien te maken. Hierbij bestaat de buitenkant van de stof uit een katoenmengsel en is de binnenkant van de stof gemaakt van een lichter materiaal, waardoor de stof zacht, licht en luxueus aanvoelt.

21e Eeuwse Stijl

Een vrouwenlijn met alledaagse kleding van dezelfde hoogwaardige kledij waar het merk bekend mee is geworden werd aan het begin van de jaren 2000 aan het Sunspel-aanbod toegevoegd. De reputatie dat het bedrijf Sunspel goedgemaakte kleding produceert in klassieke ontwerpen die nooit uit de mode raken heeft het bedrijf een nieuwe generatie jonge fans opgeleverd. Sunspel kost dan misschien meer dan de andere merken die hetzelfde type kleding aanbieden, maar de tijdloze stijl en lange levensduur maken de kleding een slimme investering.