Superdry.

Superdry is een Brits bedrijf dat alledaagse kleding voor jongemannen en —dames biedt en is gemakkelijke te herkennen aan het eigenzinnige logo dat bestaat uit een door software gegenereerde en berucht foutieve Japanse vertaling van de merknaam. Het merk staat bekend om het fantasierijke mengsel van vintage Americana, opvallende afbeeldingen en op sport geïnspireerde kleding. Superdry is onderdeel van het internationale kledingbedrijf SuperGroup en heeft meer dan 500 winkels in 46 landen.

Oorsprong in Cult Clothing

In 2003 ging Julian Dunkerton, de eigenaar van SuperGroup, een samenwerking aan met ontwerper James Holder om een nieuwe lijn te maken voor de Cult Clothing-winkels van het bedrijf. Cult Clothing had op dat moment al een klantenbasis opgebouwd in studentensteden en de rest van het Verenigd Koninkrijk. Het doel was om de straatwijsheid van Holder te combineren met Dunkerton’s hang naar vintage looks en een sportief uitziende alledaagse kledinglijn op een jongeren-georiënteerde markt uit te brengen. Het nieuwe merk bleek al snel zo succesvol dat het bedrijf kort daarop een winkelketen voor de verkoop van Superdry-producten opende.

Onder de Radar Vliegen

Omdat Dunkerton ervoor koos om de traditionele reclametactieken te vermijden was hij in plaats van openlijke reclame te maken afhankelijk van mond-tot-mondreclame om zijn nieuwe Superdry-merk aan de man te brengen. Toen David Beckham echter werd gezien toen hij een leren Superdry-jas droeg werd het product snel een bestseller. Allerlei andere beroemdheden, van Justin Bieber, Zac Efron en Leonardo DiCaprio tot Kate Winslet en Kristen Stewart, begonnen ook Superdry-kleding te dragen. In 2011 was het merk één van de populairste kledinglijnen in het Verenigd Koninkrijk geworden. Vandaag de dag heeft Superdry een andere benadering van reclame. Het bedrijf heeft recentelijk aangekondigd dat acteur Idris Elba een nieuwe kledinglijn voor het bedrijf zal gaan ontwerpen.

De Superdry-stijl Definiëren

Superdry heeft een herkenbare en unieke stijl die gekarakteriseerd wordt door een versleten afwerking, fantasierijke details en een pasvorm die voelt alsof hij op maat gemaakt is. Van leren jacks in een vintage stijl tot t-shirts met geborduurde logo’s, truien en topjes, ieder kledingstuk heeft een unieke uitstraling die het geheel van andere merken onderscheidt. Naast een volledige lijn alledaagse kleding voor mannen en vrouwen heeft het Superdry-merk ook schoenen, rugzakken en tassen in het assortiment. Veel stukken hebben een willekeurig door een computer gegenereerde Japanse tekst zonder betekenis.

Superdry-kleding ziet er meer samengesteld dan ontworpen uit. Of het nu een strapless zomerjurk of een multirits windjack is, ieder kledingstuk heeft een op maat gemaakte uitstraling waardoor je meer het gevoel hebt dat het speciaal voor jou is geselecteerd door een personal stylist dan dat het ontworpen is voor massaproductie. Superdry-kleding biedt een makkelijke en betaalbare manier om een gepersonaliseerde stijl te bereiken.