Susan Bijl.

De plastic boodschappentas is eigenlijk niet meer weg te denken uit de Nederlandse winkelstraten. Een superlichte tas die waterafstotend is én die je ook nog eens heel klein kunt opvouwen: hoe handig is dat? Ontwerpster Susan Bijl liet zich duidelijk inspireren door deze standaard boodschappentas. En inmiddels heeft ze meer dan 200 variaties gemaakt op dit iconische design.

Herkenbaar en toch anders

In 2003 ontwierp Susan Bijl haar eerste echte nylon shopping bag. De vorm was herkenbaar, maar het materiaal en de opvallende kleurencombinaties maakte de tas toch bijzonder. Vrienden en familie stonden dan ook meteen in de rij om haar shopping bags te kopen. Maar daar bleef het niet bij. Want ruim 13 jaar later zijn de eigenzinnige tassen van Susan Bijl over de hele wereld te vinden. Deze populariteit is vooral te danken aan de strakke modernistische vormgeving en de contrasterende kleuren. Misschien kies je wel voor een combinatie van roze en wit of blauw en geel. Van zo'n kleurrijke tas word je spontaan vrolijk!

100% ripstop nylon

De materialen die Susan Bijl in haar collectie gebruikt, zijn met zorg uitgekozen. Voor haar eerste tassen ging ze meteen op zoek naar een stof dat waterafstotend, licht en lekker soepel was. Uiteindelijk kwam ze uit bij 100% ripstop nylon. Deze stof wordt vaak gebruikt voor het maken van kytevliegers maar je kunt er dus ook mooie tassen van maken. Het fijne van ripstop nylon is dat deze stof supersterk is. Dat betekent dat het zware boodschappen met gemak kan houden. En heb je de tas even niet nodig? Dan vouw je het gewoon op en stop je het in je handtas of rugzak. Zo heb je altijd een extra boodschappentas bij de hand.

Ontdek je nieuwe lievelingstas

De tassencollectie van Susan Bijl is natuurlijk een waar eerbetoon aan de plastic boodschappentas. Maar de ontwerpster is de afgelopen jaren druk bezig geweest om de collectie verder uit te breiden. Wat wordt jouw nieuwe lievelingstas? Ga je voor de beroemde boodschappentas of toch voor de opvouwbare rugzak? Susan Bijl heeft zelfs kleine buidels die je als etui of als make-up tasje kunt gebruiken. Uiteraard hebben ze allemaal die opvallende kleurencombinaties. Een tas van Susan Bijl herken je dus al van verre.