Ted Baker.

Ted Baker is een luxueus kledingmerk in Londen, Engeland, opgericht in 1988. Het bedrijf was origineel een kledingmerk voor mannen maar heeft in 1995 een volledige lijn vrouwenkleding toegevoegd. Ted Baker is uniek omdat het vertrouwt op mond tot mond reclame en sociale media in plaats van de traditionele manier om zijn modieuze collecties te promoten. Het is een strategie die heel goed werk bij het merk door een aura van exclusiviteit te creëren bij Ted Baker fans. Het merk heeft zijn succes vooral te danken aan de tijdloze stijl en verfijning van zijn kwaliteitskledij.

No Ordinary Designer Label

Vaak wordt het woord “eigenzinnig” gebruikt om Ted Baker te beschrijven, niet omdat de kleding als erg apart of zonderling wordt beschouwd maar door de manier waarop het bedrijf wordt geleid. Om te beginnen is Ted Baker een fictief karakter, een persona dat gecreëerd is door de oprichter en CEO, Ray Kelvin. Ook al begon Kelvin zijn carriêre in de modewereld in de kledingwinkel van zijn oom toen hij nog maar 11 jaar oud was, roem kwam nooit in hem op.

Enorm goed geproduceerde kleding aan betaalbare prijzen aanbieden is en blijft het hoofddoel van Kelvin. De mediaschuwe CEO is vooral op de achtergrond met zijn in-house ontwerpers in een gewoon gebouw in Londen bezig. Kelvin werkt onvermoeid om er zeker van te zijn dat elk afgewerkt stuk kleding naar alle Ted Baker winkels in meer dan 35 landen worden verstuurd onder het motto “No Ordinary Designer Label.”

De Ted Baker Stijl definiëren

Kwaliteitsmaterialen, tijdloze stijlen en een intense aandacht voor de details zijn de kenmerken van de Ted Baker collecties voor vrouwenkledij. Elk kledingartikel is mooi gemaakt, waardoor zelfs casual stukken zoals t-shirts en rolkraagtruien elegant en verfijnd wordt. Zoals de mooie bloemen, pastelkleurtjes en gehaakte appliqué’s in de lente en zomer collectie tonen is de kledij van Ted Baker ook erg vrouwelijk.

Of het nu een luxueuze designerjurk, een mooi gemaakte jas of een perfect maatpak is, kledij van Ted Baker is altijd modieus en fris met een blijvende stijl. Met hun aantrekkelijke luxueuze kledij die enorm veel goedkoper is dan andere luxemerken, is het geen wonder dat Ted Baker enkel draait op mond-tot-mond reclame.