Timberland.

Timberland is een Amerikaans schoenenmerk dat genoemd is naar de populaire laarzen, een schoen die vandaag een mode icoon geworden is en over de hele wereld bekend is omdat ze extreem duurzaam en tijdloos zijn. Het vakmanschap van de “Original Yellow Boot” stelde een nieuwe standaard voor schoeisel voor buitenshuis toen het meer dan 50 jaar geleden geïntroduceerd werd en die toewijding aan kwaliteit is zichtbaar in alle schoenen-, kleding-, en accessoirecollecties van het merk.

Timberland Erfgoed

In 1918, begon de oprichter van Timberland, Nathan Swartz, in de schoenenbusiness als leerlingstikker, hij perfectioneerde zijn werk tot hij en zijn twee zonen, Sidney en Herman, de Abington Shoe Company in 1952 konden overkopen; Hun eerste doorbraak kwam er in 1965 toen Sidney begon te experimenteren met een nieuwe technologie, bekend als injectie-gieten. Hij ontdekte al snel dat de techniek gebruikt kon worden om zolen en leder samen te binden, waardoor er een waterdichte laars geschikt voor alle weersomstandigheden ontstaat.

De nieuwe laarzen, Timberland genoemd, werden onmiddellijk populair. In 1973 veranderde de Swartz familie de naam van het merk naar The Timberland Company. De volgende twee decennia nam Herman de leiding. Hij voegde collecties met sportkleding en schoenen voor mannen, vrouwen en kinderen toe. Tegen het einde van de eeuw, bood Timberland alles van zomersandalen en wintersokken tot rugzakken, riemen en handtassen aan.

Een Cultureel Icoon

De klassieke Timberland laars is gemaakt met handgesneden leder, koperen ogen, gevulde kragen, midzool vulling en lederen handschoenvoering waardoor hij ideaal is voor barre weersomstandigheden. Ook al is de laars eigenlijk gemaakt voor mensen die buiten werken, de laarzen werd in de jaren ’90 populair bij hip-hop artiesten die hen op straat droegen. Van Rihanna en Pharell Williams tot Jay-Z en Kanye West, Timberland laarzen zijn even populair bij hedendaagse muzikanten. Rond de hele wereld is de functionele schoen een cultureel symbool geworden dat onafhankelijkheid en authenticiteit uitstraalt.

De Timberland Collecties

Timberland biedt een groot aanbod aan schoenen voor mannen en vrouwen aan, gaande van stevige werkbotten tot kleurrijke bootschoenen en chique sandalen. De lijn bevat uitgebreide collecties van mannenkledij en een selectie jassen alsook buitenkleding voor vrouwen aan. Of het nu voor een stevige boswandeling, strandwandeling of een stadswandelingetje is, alle Timberlandproducten zijn ontworpen voor zowel functionaliteit en mode buitenshuis.