Topman.

Topman is al sinds het begin van de 20e eeuw de grootste mannenmodewinkel in Groot Britannië. Topman werd in de jaren ’70 op de markt gebracht als een alleenstaand bedrijf en is de mannenkledingtegenhanger van het multinationale merk Topshop. Het mainstreammerk biedt een brede collectie aan mannenkleding en –accessoires, van formele pakken en designermode tot cutting edge alledaagse kleding, schoenen, hoofddeksels en zonnebrillen. Topman verkoopt meer dan 10.000 producten en voegt wekelijks honderden nieuwe producten toe.

Topman-ontwerpen

Topman staat erom bekend om opkomende Britse ontwerpers in de schijnwerpers te zetten door met ze samen te werken aan speciale collecties. In 2009 werkte het merk samen met Stella McCartney om exclusief voor Topman een zo-te-dragen- en accessoire-collectie te ontwerpen. Het bedrijf heeft ook een ontwerpstudio in de winkel waar producten voor verschillende collecties worden gecreëerd, waaronder het Topman Design-label van het merk. Deze premiumcollectie wordt gepresenteerd tijdens de jaarlijkse catwalkshow die tegelijk met de London Fashion Week plaatsvindt. Het ontwerpteam brengt ook maandelijks trend-gedreven mode uit.

De Topman-stijl Definiëren

Met een assortiment dat loopt van noodzakelijkheden voor iedere kledingkast, zoals pakken, broeken en overhemden, tot trendy alledaagse kleding zoals jassen met suèdefranje en broeken met uitlopende pijpen is het erg moeilijk om de Topman-stijl vast te stellen. De vaste ontwerpers neigen meer richting fashion-forward looks. Het Lux-label heeft eenn zwart/marineblauw/grijs kleurenpalet en ultramodern kleermakerswerk waaronder stofjassen die tot de grond lopen en ellebooglange mouwen. De Topman Design-collectie voor het Lente/Zomerseizoen van 2015 bestond uit retromode geïnspireerd op de jaren ’70 en met een kleermakersknik naar de Britse popmuziek uit de jaren ’90.

Met ontwerpen die het hele scala van keurige kantoorkleding tot indie-rock-stijl alledaagse kleding doorlopen wordt de modevariatie en enorme aantrekkingskracht van het Topman-merk direct duidelijk. Topman heeft meer dan 250 winkels in het Verenigd Koninkrijk en 154 winkels in 31 landen over de hele wereld.