UGG Australia.

Ondanks wat de naam doet vermoeden, is UGG Australia een Amerikaans schoenenmerk, waarvan het hoofdkantoor in Californië is gevestigd. Het merk, dat eind jaren 70 werd gesticht, is vooral bekend om haar ontzettend comfortabele schoenen en laarzen. Doordat de nadruk bij UGG Australia voornamelijk op comfort ligt, in plaats van op mode, heeft het merk een nichemarkt kunnen creëren in de sport— en casual kleding industrieën. En van de sterke positie die het merk in deze markt verworven heeft, profiteert UGG vandaag de dag nog altijd. Door de jaren heen, heeft UGG Australia haar lijn uitgebreid met modieuze modellen, kleuren en designs — daardoor kan iedereen nu de heerlijk warme, comfortabele UGGs dragen, zonder concessies te moeten doen aan hun modegevoel.

Het verhaal van UGG Australia

In 1978 kwam de Australische surfer Brian Smith naar Zuid-Californië, met het idee om de zachte laarzen met schapenvacht — die ondertussen populair waren geworden bij surfers in Australië — ook in Amerika te verkopen. Doordat de schoenen heerlijk warm waren en daarnaast ook ontzettend comfortabel, helemaal na het surfen in de koude zee, waren de UGGs meteen een grote hit. Tot de Winter Olympische Spelen van 1994 in Lillehammer, verkocht het bedrijf de UGGs voornamelijk in Zuid-Californië. Maar toen de Amerikanen tijdens de Olympische Spelen parade een paar opvallende, donkerblauwe UGG laarzen droegen bij hun parade-outfit, ging de internationale verkoop enorm de lucht in.

Toen Oprah Winfrey de UGG laarzen vervolgens presenteerde als onderdeel van haar lijst van Favoriete Dingen van het jaar 2000, was het het merk in één keer gegarandeerd van succes. Momenteel worden de UGG Australia producten, beheerd door de Decker Outdoor Corporation, bij meer dan 100 verkooppunten over de hele wereld verkocht.

Alledaags comfort

UGG Australia heeft een complete schoenenlijn voor mannen, vrouwen en kinderen, die onder andere bestaat uit laarzen, pantoffels, sneakers, slippers en alledaagse schoenen — het merendeel van deze schoenen is gemaakt van zachte, duurzame schapenvacht. Om de klant te een handje te helpen, worden de laarzen beoordeeld op hoe goed ze verschillende water- en weersomstandigheden ze kunnen weerstaan. De modellen variëren van klassieke, grove laarzen tot smallere modellen. Deze modieuze modellen hebben onder andere verschillende types hakken en modieuze details, zoals ritsen, gespen en strikjes. De collectie wordt verder aangevuld met een aantrekkelijk aanbod aan loungekleding en buitenkleding, zoals poncho's en sweaters.

Fashion favorieten

Ondanks dat de klassieke UGG laars nog steeds één van de bestsellers is van de collectie, worden ook de modernere schoenmodellen steeds populairder. Daarnaast zijn ook de limited editions van het merk, zoals bijvoorbeeld de Star Wars collectie, tegenwoordig fashion favorieten. Verder biedt UGG Australia de optie om je eigen kleurencombinaties, monogrammen en kleine details te kiezen, zodat je een uniek fashion item kunt creëren. Of je nu op zoek bent naar waterbestendige schoenen of naar schoenen die je in elke alledaagse situatie kan dragen, met UGG Australia zie je er op comfortabele wijze stylish uit — waar je ook bent.