Ulla Popken.

Van de vier verschillende merken die in het bezit zijn van de Duitse Popken Fashion Group, is Ulla Popken het bekendste merk. Het merk is gespecialiseerd in plus-size fashion voor jonge vrouwen; deze kleding wordt via catalogi en online verkocht. Het merk heeft een enorm aanbod aan modieuze dameskleding, wat varieert van formele en alledaagse kleding tot loungewear en lingerie. De focus ligt hierbij op kwaliteit, comfort, de pasvorm en de prijs-kwaliteitverhouding.

Korte geschiedenis van Ulla Popken

Het merk dat in 1880 werd opgericht door de vader des huizes, Johann Popken, begon ooit als een textielfabrikant in Hamelen, Duitsland. Johann’s zoon Karl nam het bedrijf over in 1960, maar pas toen Karl’s zoon Friedrich het bedrijf in handen kreeg in 1968, begon het bedrijf aan de productie van kleding. Kort daarna hebben Friedrich en zijn vrouw Ulla een aantal winkels voor positiekleding geopend in Duitsland, onder de naam “Mami and Baby”.

Nadat het stel een catalogus was begonnen om hun positiekleding te verkopen, kwamen ze erachter dat de kleding ook werd gekocht door vrouwen met een maatje meer. Hieruit ontstond het idee om een merk te beginnen voor plus-size dameskleding. Het merk ‘Ulla Popken’ werd in 1986 gelanceerd en het merk groeide snel uit tot een succes in Amerika. In 1993 werd het hoofdkantoor van Ulla Popken verplaatst naar Maryland, waar het bedrijf vandaag de dag nog altijd draaiende wordt gehouden als familiebedrijf.

Een modieuze pasvorm

Ulla Popken heeft een enorm aanbod aan modieuze opties voor vrouwen die moeilijk kleding kunnen vinden die goed bij hun figuur past. Het merk richt zich vooral op kwaliteit, in plaats van de laatste mode-hypes, maar er is zeker geen gebrek aan trendy kleding in de modieuze collecties. Het merk heeft niet alleen een breed aanbod aan casual kleding, maar ook een uitgebreide collectie aan leuke, flirty en verleidelijke lingerie. Één van de niche collecties is bijvoorbeeld de Pure Collection; een collectie met modieuze kleding, gemaakt van eerlijk en duurzaam katoen.

Met een breed aanbod dat varieert van alledaagse tops, broeken en truien tot avondkleding, zwemkleding en accessoires, biedt Ulla Popken alles wat een plus size vrouw nodig heeft om zelfverzekerd en modieus voor de dag te komen.