Under Armour.

Under Armour is een internationaal bekend Amerikaans sportmerk, dat een breed aanbod heeft aan kleding van topkwaliteit — variërend van sportkleding voor professionele atleten, tot alledaagse, casual kleding. Doordat het bedrijf constant samenwerkt met invloedrijke atleten, van Tom Brady tot Jordan Spieth, heeft het sinds de oprichting in 1996 een explosieve groei doorgemaakt. Door de innovatieve technologie die wordt gebruikt, is Under Armour een populaire keuze onder sportievelingen en fitness fans; door de moderne designs en speciale collecties, trekt het merk echter ook mensen aan die simpelweg op zoek zijn naar modieuze kleding.

Een korte geschiedenis van het merk

Toen oprichter Kevin Plank voor het eerst het idee kreeg om een kledingmerk op te richten, speelde hij American football aan de University of Maryland. Toen Plank in zijn oma’s kelder aan de kleding zat te werken, had hij één belangrijk doel voor ogen: om een t-shirt te produceren dat tijdens zijn football training niet compleet doorweekt zou zijn met zweet. Het ontwerp — bestaand uit microvezelstoffen die het zweet aan de buitenkant van het shirt laten evaporeren, in plaats van op het lichaam zelf — was meteen een enorme hit onder Kevin’s teamgenoten. Het baanbrekende HeatGear shirt is nog steeds één van de populairste producten van het merk.

Hierna volgden in rap tempo een tal van andere innovaties, zoals bijvoorbeeld lichtgewicht kleding die atleten warm houdt in koude temperaturen en stoffen die juist ontzettend koel blijven, zelfs in de bloedhete zon. Toen acteur Jamie Fox Under Armour droeg in de film “Any Given Sunday” (1999), werd het merk echter pas internationaal erkend.

Collaboraties met beroemde atleten

Under Armour heeft veel speciale collecties ontworpen in samenwerking met beroemde atleten — van Lindsey Vonn tot Michael Phelps — waardoor het merk geassocieerd wordt met toffe beroemdheden. De meest recente samenwerking van Under Armour, met basketbal-ster Steph Curry, is de meest succesvolle collaboratie tot nu toe. Dankzij de Sc30 collectie ging het aantal schoenen dat het merk verkocht met maar liefst 65% omhoog in één jaar; daarnaast werd de jaarlijkse winst van het merk nog even flink verhoogd door de totale verkoop van Curry’s kledinglijn, die op meer dan 100$ dollar uit kwam.

Fitness Chic

Met een complete collectie aan sportkleding én casual kleding voor heren, dames en kinderen, heeft Under Armour tal van aanbod voor iedereen die er fit en modieus uit wil zien. Het merk staat bekend om klassieke designs, ondershirts die perfect op het lichaam aansluiten en ademende stof, waardoor je de kleding in alle weersomstandigheden kunt dragen. Of je nu op zoek bent naar een sportbeha die fantastische steun biedt, of een paar hippe sneakers, je zal hoe dan ook kleding vinden die je helpt om de beste sportieve resultaten te behalen — en je ziet er ook nog eens hipper uit terwijl je sport.